Възходът на Рома под ръководството на Даниеле Де Роси продължи

...
Възходът на Рома под ръководството на Даниеле Де Роси продължи
Коментари Харесай

Рома разби Брайтън в първи осминафинален сблъсък в Лига Европа и обезсмисли реванша

Възходът на Рома под управлението на Даниеле Де Роси продължи с цялостна мощ, като довечера пред цялостните трибуни на " Стадио Олимпико " " вълците " разрушиха с 4:0 британския Брайтън в първи осминафинален двубой в шампионата Лига Европа.

Гръмката победа на " джалоросите " значително направи протоколен реванша след седмица на Острова, когато " чайките " ще изиграят историческия си първи домашен мач в елиминационна фаза на европейски клубен шампионат.

За отчаяние на техния ментор Роберто Де Дзерби обаче в Рим Брайтън срещна един въодушевен състав на Рома, който изигра може би най-хубавия си мач през акцията.



Всичко стартира още в 13-ата минута, когато Пауло Дибала получи подаване зад защитата на гостите и след несръчен опит за изчистване на Люис Дънк аржентинецът се озова очи в очи с вратаря Джейсън Стийл и го преодоля за 1:0.

Две минути преди края на постоянното време на първата част още веднъж Дънк позволи неправилност, позволявайки на Ромелу Лукаку да му отнеме наоколо до наказателното поле, а оттова нататък за опитният нападател нямаше проблеми да осъществя втори гол за римляните.

През второто полувреме радостните мигове за " вълците " продължиха, тъй като малко след час игра Джанлука Манчини засече центриране на Стефан Ел Шаарауи и с удар от близко направи резултата 3:0.

В 68-ата минута пък пристигна и моментът и на Браян Кристанте, който на собствен ред се възползва от пас на Шаарауи, с цел да оформи с глава крайното 4:0.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР