Възходът на дистанционната работа превърна Испания в една от най-желаните

...
Възходът на дистанционната работа превърна Испания в една от най-желаните
Коментари Харесай

Най-желаната дестинация за работа от разстояние

Възходът на отдалечената работа трансформира Испания в една от най-желаните дестинации за работа от разстояние. Няколко ранглисти през последните дни сложиха испанските градове измежду най-желаните. InterNations, онлайн общественост от интернационалните служащи, уточни тази наклонност в своето изследване Expat Insider 2020, представяйки ранглиста на най-хубавите градове в света, в които чужденците могат да съчетаят работа и живот.

Повече от 15 000 задгранични и задгранични служащи бяха помолени да оценят 66 града въз основа на критерии като благоприятни условия за кариера, финансова сигурност, досегаемост на жилище и здраве, лекост на определяне, баланс сред професионалния и персоналния живот и качеството на градския живот. Пет от първите 10 града се намират на Иберийския полуостров, като водещи са Валенсия (1-ви), Аликанте (2-ри) и Лисабон (3-ти), следван от Малага (6-ти) и Мадрид (9-и), предава. 

Ето по какъв начин се подреждат първите 10 града, които са най-желаните дестинации за работа от разстояние:
Валенсия, ИспанияАликанте, ИспанияЛисабон, ПортугалияПанама Сити, ПанамаСингапурМалага, ИспанияБуенос Айрес, АржентинаКуала Лумпур, МалайзияМадрид, ИспанияАбу Даби, Обединени арабски емирства
Какво правят оценка задграничните служащи в испанските градове?

Валенсия  

На първо място от 66 града в света, Валенсия е най-хубавата дестинация за задгранични служащи, съгласно класацията Expat City Ranking 2020. Испанският град е измежду първите пет във всички тематични показатели като се изключи един. Тя се подрежда преди всичко в международен мащаб както във връзка с показателя за качество на живот в града, по този начин и по показателя на локалните разноски за живот. Всъщност 94% от емигрантите правят оценка позитивно локалните разноски за живот (срещу 46% в международен мащаб), а 91% считат, че опазването на здравето е елементарно налично (срещу 74% в международен мащаб).

Това слага града преди всичко в подкатегорията " Здраве и околна среда ". Чужденците също са доста удовлетворени от локалния климат и времето, както и от опциите за отдих. С повече от четири на всеки пет емигранти (82%), които споделят, че жилищата във Валенсия са налични (в съпоставяне с 41% в международен мащаб), като цяло испанският град се подрежда на трето място в Индекса на финансите и жилищата.

Аликанте 

Аликанте се подрежда измежду трите най-хубави в света по индикатори " Финанси и жилищно настаняване "  (2-ро), " Местни разноски за живот "  (2-ро) и " Селище "  (1-во). 83% от интервюираните се усещат като вкъщи си (в съпоставяне с 64% в международен мащаб), а 68% намират за елементарно да се сприятеляват в Аликанте (в съпоставяне с 47% в международен мащаб). Що се отнася до финансите, 81% от чужденците са удовлетворени от финансовото си положение (при 61% като цяло). Освен това, повече от двама на всеки трима респонденти (68%) удостоверяват, че жилищата в Аликанте са налични (в съпоставяне с 41% в международен мащаб) и 82% правят оценка позитивно цената на живота като цяло (в съпоставяне с 46% в международен мащаб).

Малага 

Столицата на испанската Коста дел Сол е тази, която се показва най-добре в Индекса за споразумяване (2-ри), където единствено Аликанте (1-ви) е по-добре класиран. Малага е първата в подкатегориите " Приятели и социализация и възприятие за добре пристигнали ", като 87% от гласоподавателите се усещат като вкъщи си (в съпоставяне с 64% в международен мащаб). Освен това, 77% от интервюираните са удовлетворени от обществения си живот в Малага (в съпоставяне с 59% в международен мащаб). Градът също се класира доста добре в локалните показатели на разноските за живот (3-ти) и финансовите и жилищните (9-ти). Почти девет от всеки 10 чужденци (88%) са удовлетворени от локалните разноски за живот (срещу 46% в международен мащаб), а 79% са удовлетворени и от личното си финансово положение (срещу 61% в международен мащаб). Освен това, повече от половината емигранти (54%) разказват жилищата в Малага като налични (в съпоставяне с 41% в международен мащаб). Малага е измежду първите 15 места в показателя за градско качество на живот (14-то място).

Мадрид

Класиран на девето място от 66 дестинации в класацията Expat City Ranking 2020, Мадрид е последният испански град, който влиза в топ 10. Испанската столица се показва изключително добре в показателя за качество на градския живот (6-то място), класирайки се на 8-мо място в подкатегорията " Свободно време и климат ". Повече от девет от всеки 10 емигранти (92%) са удовлетворени от опциите си за отдих (в съпоставяне със 71% в международен мащаб), което слага Мадрид преди всичко в света по този фактор.Разбира се, във връзка с качеството на живот въз основата на разноските, Мадрид намира своята слабост. Капиталът е класиран на 34-то място във " Финансовия и жилищен показател " и единствено на 47-мо място в подкатегорията " Финанси ". Всъщност 30% споделят, че разполагаемите им фамилни приходи не са задоволителни за покриване на всички разноски (в съпоставяне с 21% общо).  

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР