Възхитени сме от това, което направиха военнослужещите от седем държави

...
Възхитени сме от това, което направиха военнослужещите от седем държави
Коментари Харесай

Многонационалната бойна група на НАТО демонстрира способности на полигон „Ново село“

Възхитени сме от това, което направиха военнослужещите от седем страни – съдружници в НАТО. Бяхме очевидци на маневрени бойни дейности в защита и след това в контранастъпление. Това е извънредно впечатляващо и е доста значима стъпка за подготовката ни за създаване на потенциала за въздържане, въздържане и защита на източния фланг на НАТО, дружно с нашите съдружници.

Това сподели министърът на защитата, който дружно с началниците на защитата на България и Италия - адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, следи демонстрациите на качества на участниците в учението „ Enhanced Vigilance Activity -23 “ през днешния ден, 5 юли, на образователен полигон „ Ново село “.

Министърът означи забележителния прогрес, реализиран през последните 10 години в подготовката на военнослужещите, оповестяват от пресцентъра на министерството.



„ Това, което през днешния ден видяхме, в действителност заслужава възторженостти за своя мащаб “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов след провеждането на демонстрацията на качества на полигон „ Ново село “.

Той акцентира, че многонационалната бойна група на територията на страната ни следва своята динамичност от основаването си. Началникът на защитата бе безапелационен, че България като страна хазаин би трябвало да сътвори нужните условия бойната група да нарасне до бригада.

„ Днес ние демонстрирахме тези благоприятни условия с развръщането на команден пункт на бригадата. Оттук следват задания за България като страна във връзка с поддръжката на страната хазаин “, сподели адмирал Ефтимов. Той означи, че е в полза на нашата национална сигурност да създадем условия за това бойната група да нараства до равнище бригада с привличането на формирования на съдружниците.

Адмирал Ефтимов уточни, че учения като актуалното са отлична опция за нашите военнослужещи освен да упражняват със съдружниците, само че и да почерпят опит в потреблението на съвременни мостри въоръжение и техника в подтекста на стартиралата рационализация на Българската войска.

„ В днешната все по-бързо изменяща се и комплицирана геополитическа среда НАТО консолидира позицията за въздържане и защита, като по този метод показва сплотеността и решимостта на Алианса да отговори на всевъзможни външни закани “, подчертава в изявлението си началникът на защитата на Италия адмирал Джузепе Каво Драгоне.

„ Учението, което наблюдавахме, е осезаема проява на решимостта и качествата на НАТО, когато съдружниците стоят един до друг. То е стъпка по пътя, който ни води към реализиране на мечтаното разширение до равнището на бригада в България, в сходство с проектите на Върховния главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа и Сухопътното командване на НАТО “, съобщи той.

„ Днес демонстрирахме силата на работата в екип. Трябва да продължим по този път, с цел да реализираме нови равнища на оперативна успеваемост “, безапелационен беше началникът на защитата на Италия.

Днес участниците в обучение „ Enhanced Vigilance Activity-23 (eVA 23) “ и в обвързваното с него тактическо обучение „ Ответен удар “ демонстрираха качества за реализиране на командване и ръководство на многонационални формирования до равнище бригада при водене на отбранителни бойни дейности. В тях участваха над 1800 военнослужещи от развърнатата многонационална бойна група на територията на България (формирана на основата на 7-ми италиански полк „ Берсалиери “ и военни формирования от Албания, България, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора и САЩ), както и от военни формирования от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, 4-ти артилерийски полк, Центъра за подготовка на експерти – Сливен, 78-и батальон за обезпечаване, 110-и логистичен полк от Сухопътните войски на Република България. Действията на формированията на образователен полигон „ Ново село “ бяха подържани от хеликоптери CH-47D „ Chinook “ от състава на 1-ви армейски авиационен полк „ Антарес “ на Въоръжените сили на Италианската република.

Демонстрациите на качества от участниците в ученията на полигоните „ Ново село “ и „ Корен “ бяха проследени в действително време посредством системата на цифровизираните командни пунктове на бригада „ Пинероло “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР