Възхитени сме от мащаба на проекта! Това заяви в Пловдив

...
Възхитени сме от мащаба на проекта! Това заяви в Пловдив
Коментари Харесай

Дизайнът на Голямата базилика ще разказва истории, мозайката ще е голямата звезда

" Възхитени сме от мащаба на плана! " Това съобщи в Пловдив проектант Лий Сколник, който е тук дружно с президентa на Фондация " Америка за България " Нанси Шилър, с цел да стартират работа по дизайна на музейния комплекс на Епископската базилика на Филипопол, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той съобщи още, че планът за реставрацията на Голямата базилика е значим освен за Пловдив, само че и за България и за целия свят. Изрази вяра след завършването на плана повече туристи да посетят Базиликата, с цел да се потопят в историята на обекта и региона.

" Подходът за вътрешната визия на обекта е да се открият по-интересни истории, които да се опишат. Нашите първоначални дейности са да проучим истории, които да разкажем посредством дизайна ", добави арх. Лий Сколник. Той описа, че най-голямата звезда в Базиликата ще бъде мозайката. Но на мястото й е имало няколко здания, които са били строени в разнообразни стадии от времето. По време на Средновековието там е имало и гробище. Така че на тези обстоятелства ще стъпи екипът на арх. Сколник, с цел да опише историята.

" Това е по-важно в сравнение с да се вършат восъчни фигури да вземем за пример ", сподели още американският проектант.

" Строителството към този момент е реалност и чакаме с неспокойствие идната есен, когато Базиликата ще проработи ", съобщи от своя страна Нанси Шилър. Тя добави, че преди малко е получено и разрешителното за градеж.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР