Въздушното пространство над щата Монтана вече е отворено, след като

...
Въздушното пространство над щата Монтана вече е отворено, след като
Коментари Харесай

Радарна аномалия бе засечена над САЩ часове след свалянето на неидентиициран обект в небето над Канада

Въздушното пространство над щата Монтана към този момент е отворено, откакто по-рано тази нощ Американското ръководство за гражданско въздухоплаване заяви, че то се затваря поради съществуването на обект, който " би могъл да взаимодейства с въздушния трафик ", съобщи Франс прес.

Северноамериканското военновъздушно командване (НОРАД) е записало " радарна особеност " над Монтана и е изпратило изтребител да изследва ситуацията, само че не е бил " разпознат обект " да прелита над щата. Военните не престават да наблюдават обстановката.

Представителят от Монтана Мат Розендейл написа в Twitter профила си, че въздушното пространство е затворено заради „ обект, който може да повлияе на комерсиалния въздушен превоз “.

I am in direct contact with NORCOM and monitoring the latest issue over Havre and the northern border. Airspace is closed due to an object that could interfere with commercial air traffic — the DOD will resume efforts to observe and ground the object in the morning.
— Matt Rosendale (@RepRosendale)
Това се случва няколко часа откакто американски изтребител смъкна неидентифициран обект, летящ в небето над Канада в събота.

Новината пристигна от канадския министър председател Джъстин Трюдо, който написа в профила си в Twitter, че стрелбата е осъществена над Юкон в северната част на страната.

I spoke with President Biden this afternoon. Canadian Forces will now recover and analyze the wreckage of the object. Thank you to NORAD for keeping the watch over North America.
— Justin Trudeau (@JustinTrudeau)
Според канадското държавно управление самолетът, свален над Северна Канада, е имал " цилиндрична форма ".

" Беше на височина от 12 км ", сподели канадският министър на защитата Анита Ананд на конференция в събота вечерта.

Според първичните данни той е бил по-малък от хипотетичния китайски шпионски балон, който беше свален от небето от американските военновъздушни сили край крайбрежията на Северна Каролина преди седмица. Обектът, летящ на височина от 12 000 метра, навлезе нелегално във въздушното пространство на Канада и представляваше опасност за сигурността на гражданската авиация.

В петък американските военни смъкнаха летящ обект край крайбрежията на Аляска. Операцията по спасяването на останките от този обект продължи и в събота, защото се организира върху лед и е затруднена от студа, снега и тъмнината в най-северния американски щат.

Пентагона не съумя да даде никакви детайлности за обекта, " в това число неговите благоприятни условия, предопределение или генезис ".

И в двата случая в началото нямаше изясненост нито за произхода, нито за задачите на обектите. И двата бяха спуснати от небето на съвсем една и съща надморска височина и и двата припомнят изстрелването на китайския балон предходната седмица.

Неговият еднодневен полет над Щатите докара до скандал сред Вашингтон и Пекин. В последна сметка предходната събота американски изтребител смъкна балона на източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Вашингтон съобщи, че сваленият балон е бил част от флота шпионски балони, които са прелетели през 5 континента. Китайските управляващи отхвърлиха обвиняването в шпионаж и споделиха, че става дума за цивилен балон с метеорологични цели, който се е отклонил от курса.

Съединени американски щати обаче изрично отхвърлиха това пояснение и настояха, че това е шпионски балон.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР