Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) са повишили драстично ефективността си

...
Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) са повишили драстично ефективността си
Коментари Харесай

The Washington Post: Руската авиация се връща във войната с разрушителни управляеми бомби

Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) са повишили фрапантно успеваемостта си във войната в Украйна с помощта на засиленото потребление на " планиращи бомби ", които са съдействали за последните бойни триумфи на Москва, написа американският вестник The Washington Post, представен от " Фокус ".

Множество бомби от руската ера, които носят до половин звук експлозиви, са били оборудвани с крила и системи за ориентиране, които им разрешават да летят на огромни дистанции с известна точност. По този метод съветските самолети, които ги изстрелват, са в положение да работят надалеч от украинските противовъздушни системи, изяснява изданието.

Заедно с съветските дронове, ракети и артилерия, управляемите бомби прибавят опустошителна нова огнева мощност към акцията на Русия в Източна Украйна, както се вижда от скорошното завладяване на град Авдеевка.

Украинците споделят, че най-ефективният метод за противопоставяне на все по-мащабната съветска опасност са създадените в Америка изтребители F-16, за доставката на които Киев упорства от месеци.

С управляемите бомби, разгърнати за първи път предходната година, Москва откри неелегантно, само че дейно решение за това по какъв начин Украйна да се откаже от предимство над Русия в небето. Въпреки че страната разполага както с противовъздушна защита, по този начин и с изтребители, този тип бомби бомби разрешават на руснаците да нападат от по-големи дистанции.

Бомбите " за жалост имат доста висока разрушителна мощ ", изяснява Дмитрий Лиховой, представител на украинската войска в Източна Украйна. По думите му те " просто се взривяват, разрушавайки къщи и основи, които биха могли да се употребяват за отбранителни укрепления ".

Украинските сили също употребяват управляеми бомби, в това число американската система Joint Direct Attack Munition (JDAM), която е по-точна от съветската версия, само че имат доста по-малък ресурс.

За последно съветските управляеми бомби потвърдиха своята смъртоносна полза в Авдеевка предишния месец, когато изиграха съществена роля в завладяването на града.

Конрад Музика, шеф на полската консултантска компания за защита Rochan, твърди, че броят на съветските въздушни удари по украински позиции (повечето от които с управляеми бомби) се е нараснал доста от средата на декември, съгласно данни от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Руските въздушни удари през фронтовата линия постоянно надвишават 100 дневно от януари насам, като съвсем по 160 са осъществени през четирите дни преди рухването на Авдеевка, добавя той.

" Това в действителност не коства нищо на руснаците. Предполагам, че имат доста от тези бомби и няма да им свършат бързо “, предизвестява Музика.

Според него съветските управляеми бомби са положителни за пердах в градска среда.

Тези муниции се трансформират във все по-голям проблем за украинците, споделя Николай Белесков, боен анализатор в държавния Национален институт за стратегически проучвания в Киев.

Тежката желязна структура на бомбите ги прави съвсем невъзможни за събаряне, споделят украински публични лица, защото системите за противовъздушна защита са калибрирани да откриват ракети по избрана траектория, а не да противодействат на авиационните бомби.

" Опитваме се да им противодействаме с лимитирани средства ", прецизира Белесков. В последна сметка, един от най-хубавите способи за " оправяне на обстановката за Украйна " биха били F-16, на които украинските водачи се образоват да летят и които биха могли да бъдат в употреба до лятото.

F-16 " с най-новите модификации " на ракетите въздух-въздух AIM-120 " могат да усилят рисковете " за съветските самолети, убеден е той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР