Въздушно-космическите сили на Русия и артилерията на съюзните войски КС

...
Въздушно-космическите сили на Русия и артилерията на съюзните войски КС
Коментари Харесай

Руската армия започна щурм срещу барикадиралите се в Азовстал националисти

Въздушно-космическите сили на Русия и артилерията на съюзните войски Конституционен съд России и артиллерия на съюзните войски унищожават огневите позиции на националистическия полк " Азов " и украинските елементи в промишлената зона на завода " Азовстал " в Мариупол. Военни репортери от зоната на офанзивата оповестяват, че над завода се издигат облаци черен пушек.

Те прецизират, че се чуват детонации от ударите на снарядите и на ракетите на съветската авиация.

Както съобщавиха по-рано съветските медии, бойците от " Азов " и украинските елементи на териториалната защита се възползваха от прекъсването на огъня в предходните дни и излязоха от укритията си на огневи позиции. Союзните войски дадоха отговор с артилерийски огън и удари от въздуха. Щурмът стартира на 3 май.

Според украинската организация УНИАН съветските елементи са си пробили път на територията на завода, където се намират украински военни и цивилни. Връзката с тях е прекратена от вторник.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко удостовери частично информацията.

" Вървят тежки боеве на територията на нашата цитадела " Азовстал ". Момчетата бранят крепостта, само че е доста мъчно, съперникът нападна с тежка артилерия, танкове, нападат с авиация и кораби ", съобщи Бойченко.

През миналите дни украинската страна дружно с Организация на обединените нации и Червения кръст съумя да провежда евакуация на цивилни от завода. Евакуирани бяха над 100 души, само че още няколкстотин остават в подземията ва " Азовстал ", прецизира УНИАН.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР