Въздушният филтър е евтин и поради тази причина се счита

...
Въздушният филтър е евтин и поради тази причина се счита
Коментари Харесай

Знаете ли защо някои шофьори залепват синтетична подложка върху въздушния филтър?

Въздушният филтър е на ниска цена и заради тази причина се смята за елементарен консуматив, само че това е единствено на пръв взор. На процедура това е резултат от необикновено количество изследователска и развойна работа. Ако, несъмнено, приказваме за висококачествена и истинска част, а не за китайско менте. 

Проблемът с автомобилните аварийни елементи, от време на време даже най-простите, не е липсващ от родния пазар - рафтовете са цялостни с имитации и " аналози “, които в три от пет случая не са изключително положителни. 

В някои ситуации това не е огромна работа, като се изключи че ще би трябвало да ги сменяте доста по-често, написа AutoMedia.bg. Но въздушният филтър е напълно друг въпрос.

Номерът е, че от този относително на ниска цена консуматив зависи действието на целия мотор, който по дифолт е най-скъпият елемент на автомобила.

Подаването на въздух е тясно обвързвано с образуването на горивната смес и когато приказваме за фалшив въздушен филтър, дружно с кислорода в цилиндрите влиза всичко останало: прахуляк, нечистотия, пясък и т.н. 

Друг общоизвестен факт е, че пътищата у нас са доста мръсни, тъй че въздушният филтър се задръства бързо. А се сменя дружно с маслото  - един път на 10 000 км. И тук също си коства да напомним, че на разнообразни пазари се доставят освен разнообразни модели и модификации, само че и разнообразни аварийни елементи, които в световен смисъл би трябвало да бъдат приспособени за работа в разнообразни естествени зони и " приспособени “ към техните специфики. Но у нас това не постоянно е по този начин.

Ако въпреки всичко употребявате по-евтини въздушни филтри има един трик, с който можете да предпазите мотора по-добре. Намирането на парче тъничък синтетичен полиестер ще се оправи добре с грубото филтриране на въздуха - намирането му не е проблем; можете даже да го намерите в дрешника си вкъщи.

Залепено към филтъра, то може да служи добре цяла година. Важното е да е пропускливо, крепко и фино. С тази трансформация даже подозрителен филтърен детайл ще се оправи по-добре с директната си отговорност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР