Въздушните удари срещу Киев стават все по-интензивни. В същото време

...
Въздушните удари срещу Киев стават все по-интензивни. В същото време
Коментари Харесай

Битката за Киев: Специално за БНТ разказва военният кореспондент Бруно Бекман

Въздушните удари против Киев стават все по-интензивни. В същото време армията в града и многочислени доброволци се готвят с всички сили за защита. Битката за града следва, а в Киев остават все по - малко публицисти, освен това с голям риск за живота си. Един от тях - белгиецът Бруно Бекман предава от украинската столица особено за Българска национална телевизия.

Киев претърпя поредна тежка нощ. В столицата са останали шепа задгранични военни репортери. Белгийският публицист и продуцент от Европейския съюз за радио и телевизия Бруно Бeкман е в Киев от дни, с цел да отразява военната интервенция.

" Нощта мина релативно умерено в центъра на Киев с едно-единствено включване на сирените за въздушна паника в 02:34 часа. Сутринта на закуска чухме две мощни детонации в 08:03 и 08:05 локално време и още една - още по-силна детонация в 08:34. На този стадий не знаем къде са били гърмежите, има ли жертви и дали е била украинската Противовъздушна отбрана или съветски артилерийски обстрел. Не бяха видяни никакви самолети, беше много мъгливо тази заран, по тази причина чакаме за информация от украинското министерство на защитата. Бруно Бекман за Българска национална телевизия, България от Киев, Украйна ".

Експлозиите са отекнали в целия град, само че няма данни за жертви. Малко по-късно в западния квартал Борщаховка - жителите минават около парчета от ракета, ударена от украинската противовъздушна защита. Паднали са до авторусна спирка.

" Това е геноцид против Украйна, украинския народ и украинската земя. Подобни неща изстрелват против жилищни региони в цялата страна, против многоетажни блокове. Ще продължим до дъно, до успеха, невероятно е да живеем под тяхната окупация ", споделя Лилия, жителката на Украйна.



А борбата за Киев наближава с всеки минал час. В центъра се издигат барикади и отбранителни уреди. Военни и огомен брой доброволци се готвят да пазят своя град с всички сили, демонстрират фрагментите на Би Би Си.



Украинците в никакъв случай няма да се предадат - даде обещание Владимир Кличко, кметът на Киев, който управлява защитата на своя град. Участва и Териториалната защита.

Руските сили настъпват в Украйна от три направления по суша, въздух и вода и към този момент управляват зони по периферията на страхана на юг, изток и североизток. Но Киев основната цел на съветската военна интервенция.



Към столицата напредва 64 км колона с съветска военна техника. Краят й е в град Прибирск, а предната част на към 30 км от Киев. Според английски и американски разследващи източници, колоната е забавила доста напредването си поради механически и информационни проблеми, мощна опозиция на украинските сили и невисок морал на военните.



Целта на тази колона, когато доближи Киев, най- евентуално е да обкръжи града и да го сложи под блокада, дружно с спомагателни сухопътни елементи и артилерия.

В Киев най-тежките дни предстоят, а жителите му се приготвят да ги посрещнат. От тях зависи животът и бъдещето им.

Снимки: БГНЕС, Българска национална телевизия

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР