Въздушните операции на Съединените щати в Близкия изток са били

...
Въздушните операции на Съединените щати в Близкия изток са били
Коментари Харесай

Пентагона призна за хиляди цивилни убити в Близкия изток

Въздушните интервенции на Съединените щати в Близкия изток са били белязани от разследваща информация със съществени пропуски и са довели до гибелта на хиляди цивилни, в това число деца, оповестява Франс прес, като се базира на информация на вестник " Ню Йорк таймс ".

Вестникът цитира документи от Пентагона, с които се е сдобил и които включват над 1300 отчета за жертви измежду популацията. " Ню Йорк таймс " изяснява, че въпреки някои от случаите, съобщавани на неговите страници, да са били посочени в документите, следствието е посочило, че броят на цивилните жертви е " фрапантно занижен ".

Например, при бомбардировка на специфичните елементи в Северна Сирия през юли 2016 година, първичните информации са били за 85 убити бойци на " Ислямска страна ". Вместо това обаче починалите се оказват 120 локални поданици.

Според изданието в нито един от отчетите няма разкрития за неточности в дейностите или за такива, които подлежат на наказване.

Лошият или несъответстващ снимков материал, обвързван с разследващата информация, постоянно е допринасял за неправилното ориентиране на ударите, счита вестникът.
Много оживели при офанзивите са оставяни с провали, които изискват дълготрайно лекуване, само че обезщетения са платени в по-малко от десетина случая, показва още " Ню Йорк таймс ".

Говорителят на американското Централно командване капитан Бил Ърбън разяснява пред изданието, че неточности се получават и при най-хубавата технология в света " без значение дали става дума за непълна информация, или погрешно интерпретиране на наличните данни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР