Въздушни удари по лагер в Северозападна Сирия, управляван от подкрепяни

...
Въздушни удари по лагер в Северозападна Сирия, управляван от подкрепяни
Коментари Харесай

Напрежение! Руски въздушен удар уби най-малко 20 протурски сирийски бойци

Въздушни удари по лагер в Северозападна Сирия, ръководен от подкрепяни от Турция бунтовници, са ликвидирали минимум 20 души в понеделник, оповестява Reuters, като се базира на два обособени източника.

Събеседник на английската организация от сирийските опозиционни сили съобщи, че съветските удари са ориентирани против фракцията Файлак ал Шам в тяхната база покрай границата с Турция. Сирийската обсерватория за правата на индивида със седалище в Обединеното кралство дефинира жертвите на 34, с десетки ранени, съобщи Фокус.

Сирийските държавни сили, подкрепяни от съветските Върховен касационен съд, съумяха да лимитират бунтовниците на дребна територия по границата с Турция след повече от 9 години спор, провокирани от митингите против президента Башар Асад през 2011 година.

Тази година Анкара изпрати хиляди бойци в района, с цел да спре развиването на сирийското нахлуване и „ да предотврати напора на бежанци от граничния район Идлиб в Турция “.

Въздушните удари в понеделник са ориентирани към лагер наоколо до Кафр Тахарим, на към 10 км от турската граница в провинция Идлиб в Сирия, сподели бунтовникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР