Въздушна тревога бе обявена от 18.50 до 19.07 часа, последва

...
Въздушна тревога бе обявена от 18.50 до 19.07 часа, последва
Коментари Харесай

Одеса отново бе атакувана с дронове и ракети, Украйна е потопила 2 руски катера до Крим

Въздушна паника бе оповестена от 18.50 до 19.07 часа, последва малко спиране и паниката бе възобновена от 19.36 до 20.00 часа. След това в 21.19 часа още веднъж имаше паника, която към момента продължава. Два обекта са били изумени в Одеския регион по време на офанзивата.

" Към момента е известно за трима потърпевши . 96-годишна жена е извадена отдолу под руините на кооперация. Настанена е в болница. Състоянието й е устойчиво, лекарите оказват нужната помощ. Леко потърпевши са и още двама възрастни хора (на 72 и 73 години), на които е оказана помощ на място ", заяви в приложението " Телеграм " ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер.

Снимка: приложение " Телеграм " на " Одеса. Официйна " /БТА

По информация на украинските военни, пристанищната инфраструктура евентуално е била ударена от свръхзвукова ракета " Оникс " . Няма потърпевши хора, мащабите на разрушенията се обясняват.

Снимка: приложение " Телеграм " на " Одеса. Официйна " /БТА

Украйна е потопила два съветски десантни катера до Крим  

Украински военноморски дронове нападнаха и потопиха два дребни съветски десантни катера до Кримския полусотров, заяви в петък военното разузнаване на Украйна, оповестява Ройтерс.

На този стадий организацията не можа да ревизира информацията от самостоятелни източници. Няма неотложен коментар и от Русия, която завзе и анексира полуостров Крим от Украйна през 2014 година и чийто черноморски флот е със седалище в кримския град Севастопол.

В първичното известие на украинското военното разузнаване се показва, че двата дребни съветски кораба-амфибия са били ударени през нощта, напомня БНР. Атаката е била осъществена от военноморски дронове против двата кораба в залива Вузка, на западната страна на полуострова. Единия десантен транспортен съд е разпознат като транспортен съд от клас " Акула ", а другия - от клас " Серна ".

" Резултатите от разузнаването, осъществено на 10 ноември 2023 година покрай залива Вузка във краткотрайно окупирания Крим, демонстрират, че след нахлуване от военноморски дронове са унищожени два дребни съветски десантни кораба ", се споделя в известието, като се добавя: " В резултат на офанзивата и двата кораба потънаха на дъното, " Акулата " незабавно, а " Серна " след опити да бъде избавен ".

Украинските военни споделиха, че корабите са били с екипаж и натоварени с бронирани транспортни средства.

От Киев припомнят, че някои кораби на съветския флот са се преместили от Севастопол след неотдавнашни офанзиви.

В последните бойни известия от съветска страна организация РИА цитира съветското министерство на защитата, че противовъздушна защита е свалила два украински дрона над Крим и един над региона на Тула южно от Москва рано в петък. Ройтерс не съумя да ревизира и тази информация.

Междувременно украински публични лица споделиха, че съветска артилерийска пукотевица и офанзиви с дронове са умъртвили трима души и са развалили неуточнена инфраструктура, електропроводи и газопровод в областите Днепропетровск и Херсон.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР