Въздушен удар рано в събота удари база, използвана от коалиция

...
Въздушен удар рано в събота удари база, използвана от коалиция
Коментари Харесай

База на проирански милиции в Ирак уби и рани бойци

Въздушен удар рано в събота удари база, употребена от коалиция от милиции, съдружници на Иран в Ирак. Това оповестява АП, като цитира изказване на групировката.

Атаката против военната база Калсо северно от Вавилон - някогашен пост на Съединени американски щати, който беше предаден на иракската войска през 2011 година - рани трима бойци, споделиха двама чиновници на милицията, които приказваха при изискване за анонимност.

Не е ясно кой е виновен за хипотетичната офанзива , която пристигна ден след хипотетичен израелски удар в Иран, само че чиновници на милицията упрекнаха американските сили.
 Иран омаловажи израелските удари, не възнамерява възмездие
Иран омаловажи израелските удари, не възнамерява възмездие

Техеран приказва за вътрешна офанзива от " инфилтратори "

Официален представител на Съединени американски щати отхвърли. Командването на Съединени американски щати реалокира по-рано този месец спомагателни сили в Близкия изток, като особено внимание се отдели на укрепването на противовъздушната защита на американските контингенти в Ирак и Сирия.

Техеран е предизвестил Съединени американски щати, че неговите войски ще станат цел за иранската войска, в случай че американците се намесят в възможен въоръжен спор сред Иран и Израел.

Израелският пристанищен град Ейлат беше подложен на по време на съвсем шестмесечната война на Израел против Хамас в Газа. През ноември Израел сподели, че група в Сирия е изстреляла дрон, който е блъснал пристанищния град.

Иран омаловажи израелските удари в региона на Исфахан и уточни, че няма проекти за възмездие - отговор, който наподобява е ориентиран към попречване на война в целия район, разяснява Ройтерс.

Ограниченият мащаб на офанзивата и приглушеният отговор на Иран наподобява са сигнал за сполучливи старания на дипломатите, които работят непрекъснато, с цел да предотвратят тотална война след иранската офанзива с дрон и ракети против Израел предходната събота.

Иранските медии и публични лица оповестиха за " дребен брой детонации ", които съгласно тях са резултат от. За отбелязване е, че те показаха случая като нахлуване от " инфилтратори " , а не от Израел, като по този метод отстраняват нуждата от възмездие.

Ирански чиновник сподели пред Ройтерс, че Техеран няма проекти за отговор против Израел за случая .
 Израел отвърна на Иран Обновена
Израел отвърна на Иран

Това се случва дни, откакто Иран нанесе ударите с дрон против Израел

Дългогодишни врагове Иран и Израел се насочиха към директна борба след, който унищожи постройка в комплекса на иранското посолство в Дамаск и умъртви няколко ирански офицери,

беше невиждан, само че не аргументи смъртни случаи, а единствено незначителни вреди, защото Израел и неговите съдружници смъкнаха стотици ракети и дронове.

, с цел да подсигуряват, че всяко по-нататъшно възмездие ще бъде калибрирано по този начин, че да не предизвика серпантина от военни дейности. Британският и немският външен министър тази седмица и западните страни стегнаха глобите против Иран, с цел да смекчат Израел.
 Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория
Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория

На фона на израелските заплахи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР