Въздушен удар на ключовия съюзник на Дамаск, Русия, уби шест

...
Въздушен удар на ключовия съюзник на Дамаск, Русия, уби шест
Коментари Харесай

6-членно семейство загина след въздушен удар на Русия в Сирия

Въздушен удар на основния съдружник на Дамаск, Русия, умъртви шест цивилни, в това число дете в бастиона на съпротивата Идлиб в Северозападна Сирия, заяви органа за военно наблюдаване в района, написа БГНЕС. Ударено е село Джабала в южната част на Идлиб. Загиналите шест души са от едно и също семейство , заяви Сирийската обсерватория за човешки права. Ръководителят на обсерваторията Рами Абдел Рахман съобщи, че това е най-кървавото съветско въздушно нахлуване за два месеца, откогато Москва разгласи помирение в покрайнината.
Оттогава осем други цивилни са били убити при съветски въздушни удари на разнообразни дати в района. Идлиб, в който живеят към 3 000 000 души, в това число доста разселени от дългогодишната война, се управлява от някогашния сирийски филиал на „ Ал Кайда “. Силите на сирийския президент Башар Асад започнаха опустошителна военна акция против Идлиб през април, при която починаха към 1 000 цивилни и бяха разселени над 400 000 души. Прекратяването на огъня, оповестено от главния тил на режима, Москва, се съблюдава значително от края на август, въпреки Обсерваторията да споделя, че размириците не престават.
В петък 23 бойци на режима, както и 11 джихадисти и съюзнически бунтовници, бяха убити в конфликти по западните краища на региона на Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР