Въздушен трафик на хора, при това с пътнически самолет.По такова

...
Въздушен трафик на хора, при това с пътнически самолет.По такова
Коментари Харесай

Трафик на хора по въздух - румънски самолет с над 300 пътници задържаха във Франция

Въздушен трафик на хора, освен това с пътнически аероплан.

По такова съмнение към този момент втори ден аероплан с над 300 пасажери е арестуван във Франция. Европейската страна се оказва единствено спирка по отдалечен и все по-натоварен маршрут за незаконни мигранти.

 

Летище Ватри на 150 километра източно от Париж е превърнато във краткотраен заслон с походни кревати и храна за 303 пасажери от приземения там за техническа инспекция Еърбъс 340, който е пътувал от Дубай за Никарагуа. Подозренията са, че самолетът е превозвал незаконни мигранти.

 

На борда е имало 13 непридружени малолетни, настрана и съпроводени малолетни на възраст от 21 месеца до 17 години. Задържани са двама души с огромни суми пари в брой и няколко паспорта. Според Еманюел Дауд, експерт по интернационално право, става дума за нов миграционен маршрут, основан от незаконни мрежи.

 

Напоследък огромен брой индийци идват в Латинска Америка, където могат елементарно да получат визи, преди да продължат към Съединените щати. Печалбите за нарушителите от канали като този доближават десетки милиарди евро всяка година.

 

" Доколкото знам, това е първият случай, при който цялостен аероплан, с всички пасажери на борда е арестуван по съмнение в трафик на хора

Организираната престъпност има доста развито въображение ", сподели Еманюел Дауд, юрист по интернационално престъпно право.

Собственик на самолета е румънска самолетна компания, която отхвърля каквато и да било връзка с незаконния трафик.

 

" Компанията желае да сътрудничи във допустимо най-голяма степен на френските управляващи. Членовете на екипажа дават показания, самолетът е партерен и цялата изискана информация се дава скоростно ", сподели Лиляна Бакайоко, юрист на частна самолетна компания.

 

От румънската компания оповестяват, че до момента са обслужили единствено няколко полета по този маршрут за клиент, който е отвън Европа, съобщи Българска национална телевизия. Според източници, близки до френското разследване, на борда на самолета е имало най-вече индийски служащи от Дубай, които са проработили средства, с цел да стигнат до Никарагуа и да получат директни визи, преди да потърсят леговище в Съединените щати или Канада.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР