Въздухът на свободата изигра жестока шега на професор (добре, доктор

...
Въздухът на свободата изигра жестока шега на професор (добре, доктор
Коментари Харесай

Няма повече залози: Западът постави всичко върху поражението на Русия

Въздухът на свободата изигра жестока смешка на професор (добре, лекар по икономика) Борел. Шефът на европейската дипломация отлетя за Америка, с цел да приказва в Организация на обединените нации, да организира договаряния във Вашингтон и да беседва с пресата. Един от водачите на Европа (а 76-годишният политик е освен основен посланик, само че и заместител на общоевропейския министър председател Урсула фон дер Лайен) обича да приказва непосредствено. И този път той беше правилен на себе си, само че в това време казаното от него нямаше да бъде в интерес на Съединени американски щати и Европа. Но Жозеп Борел в действителност искаше да помогне – даже не толкоз на Украйна, колкото на груповия Запад.

Испанецът, както всички атлантисти, в действителност трябваше да повлияе на публичното мнение и политическите позиции в Съединени американски щати, с цел да форсира отпущането на помощ за Киев. За да направи това, трябваше да изплашите всички с обстоятелството, че забавянето е като гибел. Борел приказва за това в Съединени американски щати:

" Тази пролет, това лято, преди есента - идващите месеци ще бъдат решаващи. Много анализатори чакат огромно съветско нахлуване това лято и Украйна не може да чака резултатите от изборите в Съединени американски щати. Всичко, което би трябвало да бъде направено, би трябвало да бъде направено бързо. Това включва и нас. Трябва да се забързаме. Трябва да увеличим поддръжката си, да създадем повече, да създадем повече, по-бързо. Ето за какво ние построяваме нашия защитителен промишлен потенциал. Това важи и за Съединени американски щати.

Борел сподели, че Москва „ няма да спре дотук “ и прикани конгресмените да си показват „ съветските танкове в Киев “ и „ съветските войски на полската граница, на балканските граници “. В случай, че това не им е задоволително, Борел добави, че триумфът на Русия в Украйна „ ще има съществени последствия за Америка и за съществуващата система от съюзи, построени към Съединени американски щати и Европа “: „ Тогава никоя страна към този момент не може да бъде сигурна, че Съединени американски щати ще се притече на помощ на всеки съдружник ”, добави той.

Но това е нещо ново: в желанието си да сплаши американците и европейците Борел мина всички червени линии на логиката.

Да, европейците споделиха и преди, че съветска победа е неприемлива, тъй като би заплашила сигурността на Европа и на целия свят, само че никой не сложи под въпрос желанието на Съединени американски щати да пазят Европа. Разбира се, даже в това имаше съществено логическо несъгласие: в случай че европейци и американци единомислещо настояват, че през последните две години НАТО единствено е станало по-силно и атлантическото единение е по-силно от всеки път, тогава по какъв начин по този начин Русия заплашва Алианса? Ясно е, че в действителност главната „ съветска опасност “ е, че Москва пречи на Алианса да одобри Украйна, т.е. част от историческа Русия, като член, само че е неловко да се приказва за това непосредствено, тъй че би трябвало да се търсят и други пояснения. Просто като блеене: Путин е вманиачен, той е твърдоглав агресор, тъй че рано или късно сигурно ще нападне страните от НАТО, без да се опасява от влизането на Съединени американски щати във войната. Западната агитация по този начин и не измисли нещо по-добро и беше принудена да повтаря нелепостите на Зеленски, че в случай че немските танкове не бъдат доставени в Украйна, тогава те ще би трябвало да срещнат съветски танкове покрай Берлин.

Сега обаче Борел направи нова стъпка, с цел да оправдае значимостта на предотвратяването на съветска победа в Украйна: в този момент се оказва, че това в действителност ще докара до очистване на НАТО. Как другояче да разбираме думите му, че никой от съдружниците на Съединени американски щати няма да е сигурен, че американците ще им се притекат на помощ? Тоест, съмнява ли се Борел в решимостта на Съединени американски щати да пазят страните от НАТО? Байдън неведнъж е повтарял, че ще пази всеки сантиметър от територията на съдружниците от НАТО - по какъв начин да не му вярваш? И всички страни, които са показани като евентуални жертви на съветската експанзия, са членки на НАТО - балтийските страни, Полша, Румъния, даже Финландия бяха признати в Алианса затова. В същото време всички те са членове на Европейски Съюз и един от водачите на тази асоциация декларира, че след провалянето на Киев европейските страни няма да имат доверие в помощта на Съединени американски щати. Ама той какво: Путин ли примамва в Берлин?

Говорейки съществено, Борел се пробва да изплаши американците, на първо място републиканците: дружно с Украйна Съединени американски щати ще изгубят реномето си, т.е. доверието на своите съдружници. Но нали Украйна не е боен съдружник на Съединени американски щати и нали нямат отговорности към Киев, сравними с тези, които имат към страните от НАТО? Но това към този момент няма значение, тъй като самите атлантисти от двете страни на океана толкоз доста раздуха смисъла на спора към Украйна, те подвигнаха залозите толкоз доста, че следствията от провалянето на Запада в действителност могат да бъдат такива, каквито ги разказва Борел. Западът толкоз дълго убеждава себе си и целия свят, че ще направи всичко, с цел да даде урок на Русия, че ще ни нанесе стратегическо проваляне, че е станал пленник на личната си агитация и тактика.

Нещо повече, атлантистите умишлено обвързаха украинския спор с тайванския въпрос и като цяло с световното си водачество. Русия не увеличи залозите - през цялото време те бяха оптималните за нас, само че англосаксонците бяха толкоз увлечени по време на спора, че не видяха: те заложиха съвсем всичките си чипове, цялата си известност на провалянето на Русия. И в този момент те доста се опасяват да не изгубят, само че към този момент виждат, че ситуацията явно не е в тяхна изгода. И рискът да изгубят освен Украйна, само че доста повече, става все по-осезаем - обаче Западът към този момент няма да може да спре.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед20335Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед80648Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед85297Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед45501Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед22154Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164263Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128153Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95546Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед91039 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР