Въздействието върху равнището на бедност е драстично по-бързо от шока,

...
Въздействието върху равнището на бедност е драстично по-бързо от шока,
Коментари Харесай

ООН: Инфлацията, предизвикана от войната, е довела до бедност 71 млн. души

" Въздействието върху нивото на беднотия е фрапантно по-бързо от шока, провокиран от пандемията COVID-19 ", съобщи международната организация за развиване.

Анализът на 159 разрастващи се страни демонстрира, че повишението на цените на суровините към този момент има директно и опустошително влияние върху най-бедните семейства, като ясно изразени горещи точки са Балканите, страните от района на Каспийско море и Африка на юг от Сахара.

" Безпрецедентният скок на цените значи, че за доста хора по света храната, която са могли да си разрешат през вчерашния ден, през днешния ден към този момент не е налична ", съобщи ръководителят на UNDP Ахим Щайнер.

" Свидетели сме на обезпокоително възходящо разминаване в международната стопанска система, защото цели разрастващи се страни са изправени пред опасността да бъдат изоставени, до момента в който се борят с продължаващата пандемия COVID-19, смазващите равнища на дълга, а в този момент и с ускоряващата се хранителна и енергийна рецесия ", сподели той.

В отчета се показва също, че целевите парични преводи са по-справедливи и стопански ефикасни от общите дотации, съобщи БГНЕС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР