Въз основа на вече заявената подкрепа за първия мандат от

...
Въз основа на вече заявената подкрепа за първия мандат от
Коментари Харесай

Никола Минчев уверен, че няма да има глас от ПП/ДБ за Габриел

Въз основа на към този момент декларираната поддръжка за първия мандат от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, съгласно депутата от ПП/ДБ Никола Минчев, възможностите за осъществяване на досието не наподобяват изключително огромни. Това са 116 народни представители, които не са задоволителни. Въпреки това поддържа може да се даде освен с гласове, само че и с липса на такива при събаряне на кворума. И тези шансове обаче са дребни, съгласно Никола Минчев, който изключва опция някои от депутатите на ПП/ДБ да дадат и по този метод глас за държавното управление на Мария Габриел.

" Не ми наподобяват положителни вероятностите пред проектокабинета, който ще гласуваме тази седмица ", е мнението му, а с цел да стане през изчезнали народни представители, това би трябвало да са девет души. " Струва ми се комплицирано, само че да забележим ", разяснява той в студиото на Нова телевизия.

До понеделник сутринта изглеждаше, че първият мандат има съществени шансове за реализация, Само няколко часа след брифинга на Иван Гешев обаче от Българска социалистическа партия споделиха, че приключват диалозите. Това може и да е инцидентно събитие, само че Никола Минчев по-скоро се съмнява.

Минчев, който е и някогашен ръководител на Народното събрание, счита, че страната има потребност от постоянно държавно управление. От ПП/ДБ обаче изрично затварят вратата за поддръжка на държавно управление с първия мандат - точно това е било декларирано и по време на петъчната среща, която остана без коментар.

Депутатът от ПП-ДБ уточни, че задачата на едно конституционно болшинство е да сложи фокус върху конституцията, защото тази седмица с изявите на основния прокурор Иван Гешев стана още " по-очевидно какъв брой нужни са измененията в конституцията, в частта " правосъдна власт ". Взаимовръзката сред политика и правосъдна власт би трябвало да бъде прекратена, а тя, сякаш, е заложена в актуалната конституция, най-много през безотчетната и безконтролна фигура на основния прокурор ", изясни Минчев.

По думите му даже препратката в думите на Иван Гешев към Движение за права и свободи - партията, която първоначално го е подкрепяла, а след това го е предала - е скандална по своето наличие. " Да кажеш, че са те предали ", в случай, че не би трябвало да има въобще такава връзка сред основен прокурор и политическа мощ - това не дава отговор на никакви стандарти за правораздаване, безапелационен бе Никола Минчев, който добави и че на никакви стандарти за правораздаване не дава отговор и приетото от вътрешния министър Иван Демерджиев в пленарна зала съществуване на десетки каузи на трупчета.

Относно възможен втори мандат, Минчев съобщи, че към момента не са обсъждани промени в проектосъстава на кабинета " Денков ", обявен преди няколко седмици. Не изключва обаче да бъдат направени такива - " Дори да има някакви, те ще бъдат много обосновани, с оглед работата, която целим да свършим ", разясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР