Въз основа на своя огромен опит наставникът на Байерн (Мюнхен)

...
Въз основа на своя огромен опит наставникът на Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Хайнкес посочи кой е най-важният пост във футбола

Въз основа на своя голям опит наставникът на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес разяснява кой съгласно него е най-важният пост във футбола. “Позицията на №6 (б.р. - футболистът пред централните защитници) е тази, която движи играта. Ако се загледате в най-силния отбор на Барселона, ще забележете какъв брой жизненоважен е Серхио Бускетс”, разяснява 72-годишният треньор.

От следващото си завръщане на “Алианц Арена” насам Хайнкес твърдо залага на Хавиер Мартинес като отбранителен халф за разлика от Джосеп Гуардиола и Карло Анчелоти, които най-вече го използваха като централен бранител. “Хави е от извънредно значение за нашата система на игра - съобщи наставникът. - В днешно време футболът се нуждае от такива реализатори. За мен тази позиция е идеалната за Мартинес, тъй като скоростта му не дава отговор на условията за централен бранител. Идеалният централен защитник за мен е Матс Хумелс в сегашната му форма”.
#Jupp über @Javi8martinez: " Er ist sehr laufstark, kampfstark und intelligent. Javi ist ein wichtiger Spieler in unserem System! " pic.twitter.com/tNmGl7moNL
— FC Bayern München (@FCBayern) November 3, 2017

Утре Байерн гостува на Борусия (Дортмунд) в дербито на Бундеслигата. В момента разликата сред двата отбора на върха е 3 точки в интерес на баварците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР