Въз основа на данните, предоставени в НОИ от Министерството на

...
Въз основа на данните, предоставени в НОИ от Министерството на
Коментари Харесай

Още 20 хиляди пенсионери ще вземат по 75 лева за завършен ваксинационен курс

Въз основа на данните, предоставени в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването (МЗ), право на това трето заплащане имат 20 704 пенсионери. При предходните две заплащания при започване на февруари и на март добавка получиха надлежно 694 643 и 26 376 лица. Така общият брой на правоимащите, на които е изплатена сумата, ще доближи 741 723 души.

Допълнителната сума от 75 лева се изплаща еднократно на правоимащите, без значение от типа и размера на пенсията, без значение е и възрастта на пенсионера. Тя не е част от пенсията. За пенсионерите, които получават пенсиите си посредством пощенските станции, ще бъде направен пенсионен запис, който могат да получат както на първо число на съответния месец, по този начин и по-късно през месеца по едно и също време с пенсията си. Платежните сметки в банките и другите платежни институции ще бъдат заредени в първия ден на март.

Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на тази сума, нито да изпращат каквито и да било здравни документи до държавните институции. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, се обменя всеки месец по длъжностен път сред Национален осигурителен институт и Министерство на здравеопазването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР