ВАЗ-2103 далеч не оправдава очакванията на Fiat, чието виждане за

...
ВАЗ-2103 далеч не оправдава очакванията на Fiat, чието виждане за
Коментари Харесай

Преди 50 години братушките се докосват до първата луксозна „Жигула”

ВАЗ-2103 надалеч не оправдава упованията на Fiat, чието виждане за разкош се пресъздава от Fiat 124S. А осведомените с тематиката „ Жигула ” знаят, че 2103 е взаимна създава сред италианци и руснаци. Последните се стремят по всякакъв начин да запазят унификацията на „ копейката ”. Затова руснаците получават 2103, а в Италия се появява 124S Speciale.

За високия витален статут на притежателите на 2103 приказва хромът, двойните фарове и изцяло новото арматурно табло с разграничените скоростомер и оборотомер. Собствениците на съветския разкош даже се радват на дървен фурнир по таблото и място за радио! Нещо повече, на задната скамейка има даже подлакътник.

Ценовата разлика с „ Копейка ” е към 50%, само че освен поради хрома. Новият модел е доста по-динамичен от общоприетия, форсира до 100 км/ч за 19 секунди! А оптималната скорост от 150 км/ч е непостижима даже и за „ Волга ”.

Проблемът се оказва комплицираното произвеждане, естествено. Проблемно за съветският инженерен талант са предните двойни фарове. Проблеми има и със задните светлини, както и други елементи, въпреки сред 2101 и 2103 цели 80% от съставените елементи да са идентични.

Колко „ напомпан ” е мотора може да разберете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР