Въвеждат се задължителни противоепидемични мерки в Пернишка област от 11-и

...
Въвеждат се задължителни противоепидемични мерки в Пернишка област от 11-и
Коментари Харесай

Нови по-строги Covid мерки влизат в Перник

Въвеждат се наложителни противоепидемични ограничения в Пернишка област от 11-и до 24 октомври, е решил през днешния ден Областният действен щаб за битка с ковид.

Преустановява се провеждането на планова оперативна активност и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Допускат се единствено изключения в някои обстановки.

Прекратяват се визитите в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Преустановява се провеждането на събирания от частен темперамент, на всеобщи спортни събития и на закрито, и навън.

Наложена е възбрана и за визити на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси . Културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, циркови представления, концерти и други театрални прояви) могат да се провеждат и организират при претовареност 30 % от общия потенциал на пространствата на закрито.

Посещение в заведения за хранене, игрални зали и казина, като се изключи нощни заведения, бар-клубове, пиано-барове и нощни клубове, се позволяват при потребление на не повече от 50 на 100 от потенциала им, обезпечаване на физическа отдалеченост от два метра сред столовете на масите и при лимитирано работно време в границите сред 6.00 и 22.00 часа . През останалите часове на денонощието се позволяват единствено доставки по домовете.

За учениците се вкарва ротационен принцип на отдалечено образование . Детските градини и ясли са отворени, като ще работят при строго съблюдаване на противоепидемични ограничения. Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови, просветителни центрове, занимални и други обучителни центрове при посещаемост от шест до 10 души на два метра разстояние.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР