Въвеждат се по-тежки гаранционни срокове, 5 години става срокът за

...
Въвеждат се по-тежки гаранционни срокове, 5 години става срокът за
Коментари Харесай

Зам.-министър Малина Крумова: 5 години става срокът за гаранцията при изпълнение на пътна инфраструктура

Въвеждат се по-тежки гаранционни периоди, 5 години става срокът за гаранцията при осъществяване на пътна инфраструктура. Това каза пред Българска национална телевизия зам.-министърът на районното развиване Малина Крумова. Тя добави, че в случай че в този 5-годишен интервал се откри некачествено осъществяване, компанията ще има обвързване да го извърши.

Възложителите има опция при отвод на компанията, да възложат на различен и да си предяви разноските от гаранцията, означи зам.-министърът на районното развиване.

Тя съобщи, че се вкарват и по-строги условия при проектирането на пътищата, вкарват се и зони за сигурност. Това са избрани области и региони, които са до пътя и подсигуряват, че при ПТП или излизане на колата от пътя тя няма да се сблъска с нещо твърдо и да докара до по-сериозни вреди, посочи Крумова.

За автомагистралите на 16 метра от пътя не би трябвало да има твърди предмети. Големи дървета и билборд са рискови за колите, само че канавките са нужни, тъй като е значимо при отводняването, сподели още тя.

Повишават се условията за отводнителните системи на пътищата, с цел да се предотврати „аквапланинг“-а, открои заместник-министърът на районното развиване.

Крумова разяснява и тол системата.

Тя влиза в действие от началото на идната година. Напълно би трябвало да проработи от август 2019 година Важно е, че ще резервира разноските за придвижване по републиканската пътна мрежа за леките коли при актуалните цени, до момента в който за товарните ще заплащат повече и ще заплащат на минало разстояние, не на интервал от време, посочи зам-министърът на районното развиване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР