Въвеждат се нови регламенти във връзка със заниманията по интереси

...
Въвеждат се нови регламенти във връзка със заниманията по интереси
Коментари Харесай

МОН въвежда занимания по интереси в училищата

Въвеждат се нови регламенти във връзка със заниманията по ползи и финансирането им в държавните и общинските учебни заведения със средства от бюджета, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

Промените в наредбите за приобщаващото обучение и за финансирането на институциите плануват заниманията да се провеждат съгласно желанието на учениците и със единодушието на родителите, както и съгласно спецификата на дейностите и опциите на учебното заведение.

Изборът на занимания по ползи ще се подкрепя от осведомителна система под формата на електронна платформа за издание на търсени и предлагани занимания по ползи. Тя е налична на следния адрес: https://class.mon.bg/.

Електронната платформа ще бъде отворена за регистрация на учебните заведения, както и на физически и юридически лица, които оферират занимания по ползи, до 28 януари 2019 година

Ако учителите организират занимания по ползи в учебното заведение, в което са назначени, не би трябвало да се записват като физически лица. В

Въпроси, свързани с електронната платформа, могат да се изпращат на имейл: [email protected]
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР