Въвеждат се и точни критерий за налагане на глобите, които

...
Въвеждат се и точни критерий за налагане на глобите, които
Коментари Харесай

Депутатите приеха: Увеличават се санкциите за търговците измамници

Въвеждат се и точни аршин за налагане на санкциите, които да са еднопосочни.

Депутатите одобриха на първо четене ремонти в закона за отбрана на потребителите, които да подсигуряват, че българските консуматори ще бъдат също толкоз предпазени, колкото европейските.

Поправките придвижват в българското законодателство европейските условия. С тях ще се подсигурява, че търговците, които организират нелоялни и лъжливи практики, ще бъдат глобени.

Увеличава се размера на санкциите и имуществените наказания за нарушавания на наредбите на Закона за отбрана на потребителите, изключително във връзка с " необятно публикуваните нарушавания " и на " необятно публикуваните нарушавания със съюзно измерение ", т.е. отвън рамките на България само че в границите на общността, предава Българска национална телевизия.

Предвижда се имуществена глоба в размер до 4% от оборота, осъществен от търговеца за миналата финансова година в съответната страна - членка на Европейски Съюз, или във всяка една от страните - членки на Европейски Съюз, участващи в координираната активност.

В случаите, когато няма информация за оборота, осъществен от търговеца през миналата финансова година във всяка една от страните членки, участващи в координираното деяние на органите за отбрана на потребителите на страните членки, ще се постанова имуществена глоба в размер до 3 920 000 лева

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР