Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в област Търговище, съобщиха от

...
Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в област Търговище, съобщиха от
Коментари Харесай

Въвеждат допълнителни COVID мерки в област Търговище

Въвеждат се спомагателни противоепидемични ограничения в област Търговище, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация след незабавно съвещание на Областния спешен щаб за битка с ковид.

Заседанието е ръководено от регионалния шеф и ръководител на щаба Станимир Парашкевов. Обсъдено е повишението на броя на позитивните случаи на болестта в региона, заболеваемостта измежду учениците и медицинския личен състав в лечебните заведения, довело до прекосяването на региона в идващия III стадий.

Заболеваемостта в района е към този момент близо 1000 болни на 100 000 души на база 14 дневна заболеваемост. Предложено е било въвеждане на противоепидемични ограничения на територията на региона, свързани с образователния развой, засилен надзор и инспекции по базари, борси и пазари, ограничение визитите в търговски центрове и огромни обекти с публично предопределение и други.

Целта е ограничение разпространяването на болестта и излизане на област Търговище от този стадий. От Щаба прецизират, че в националния проект за справяне с епидемията са написани тъкмо ограниченията, които се одобряват и ползват при прекосяване на даден район в идващ стадий.

В тази връзка Областният спешен щаб одобри въвеждането на противоепидемични ограничения, съобразени с тези, написани в Националния проект. От РЗИ е направена заповед, разпореждаща ограниченията, която се чака в днешния ден да бъде одобрена от Министерство на здравеопазването и ще влезе в мощ неотложно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР