Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Бургас заради ръста на заболели

...
Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Бургас заради ръста на заболели
Коментари Харесай

Как се приемат новите мерки в Бургас

Въвеждат по-строги противоепидемични ограничения в Бургас поради растежа на болни в морския град. Областта от седмици държи второто място по заболеваемост след София. Със заповед на РЗИ се вкарва вечерен час за всички лица под 18 години. Те нямат право да излизат на открито сред 20.00 часа вечерта и 6.00 ч. сутринта без компаньон. Маските навън стават наложителни на всички публични места.

Новите по-строги ограничения към този момент влязоха в действие. Директорът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров изясни в " Денят стартира ", че това се е наложило, тъй като от края на предходната и началото на тази седмица Бургас първи е пресякъл границата от 900 инфектирани на 100 000 души за последните 14 дни.

" За трети път в последните 10 дни се усилва процентът на леглата, които са разкрити за Ковид. Само за последното денонощие заболелите в Бургаска област са 358, свободните кревати са към 30 тази заран, а заетостта на лечебните кревати за коронавирус пациенти са 95%, интензивните кревати са 72% заети. От събота с моя заповед леглата са увеличени от 550 на 600 за цялата област ", сподели още шефът на РЗИ - Бургас.

Според него, не е належащо постоянно да се натъртва на глобите и контрола, а всеки би трябвало да си зададе въпроса какво не е направил, с цел да се стигне до тук.

" Тази пандемия в България е тестване освен за лечебната мрежа, освен за изпълнителната власт, за институциите, които са ангажирани, само че и за цялото ни общество, за всички нас ", добави доктор Паздеров.

Увеличават се и случаите на бременни дами, инфектирани с COVID-19, а един от последните случаи е на 36-годишна жена, която се е наложило да роди по неотложност в седмия месец. Детето е добре, коронавирус негативно е, само че дамата остава в сериозно положение.

Какво считат бургазлии за новите ограничения? - вижте във видеото.





Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР