Въвеждат нова тарифна политика при таксуването на пътуванията в София

...
Въвеждат нова тарифна политика при таксуването на пътуванията в София
Коментари Харесай

Въвеждат времеви билет за градския транспорт в София

Въвеждат нова тарифна политика при таксуването на пътуванията в София през 2022 година Това оповестиха на брифинг зам.- ръководителят на Комисията по превоза в СОС Зафир Зарков и ръководителят на СОС Георги Георгиев, представени от bTV.

Влиза в действие така наречен " времеви билет " за таксуване по отношение на пропътуваното време. Предвиждат се два негови разновидността. Единият разрешава с един билет да се сменят транспортни средства от един и същи тип превоз, стига това да е в границите на 30 минути. Неговата цена ще бъде като на елементарния билет сега - 1,60 лева

Зарков изясни, че с този тип билет жителите и гостите на града могат да се возят 25 минути в един рейс, след което да се прекачат на различен превоз, където ще би трябвало да валидират билета си. Ако го валидират в 29 минута на пътуването си, те ще могат да го довършат.

Вторият вид за таксуване по отношение на пропътуваното време ще бъде с едночасов билет за 2,20 лева В този часови диапазон пасажер ще може смени повече от два превоза, като още веднъж при валидиране на билета в 59 минута той ще може да довърши пътуването си.
 Пътуваме в градския превоз с е-билет от през днешния ден
Пътуваме в градския превоз с е-билет от през днешния ден

Плащането през телефона става или с дебитна или кредитна карта

Обсъжда се и въвеждането на нови разновидности на талоните с билети за пакетни пътувания с отстъпка . До момента съществуваха талони с 10 билета, като се планува се вкарат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите " времеви билети ".

Пакет от 20 билета по 30 минути ще коства 30 лева, а пакет със същия брой билети за 60-минутни пътувания - 60 лева

Предвижда се дневната карта, която сега е на цена от 4 лева, да важи за интервал от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо да е годна единствено в границите на деня. Когато тя е с 24-часова годност обаче, ще коства 6 лв..

Очаква се измененията в цените да влязат в действие във втората половина на януари следващата година.

Първоначално остарелият билет от 1,60 лева ще важи редом с тези, които са за таксуване на база пропътувано време. В бъдеще обаче ще пристигна миг, когато остарелият вид билет ще " бъде пенсиониран ".
 Спаси София алармират за фрапантно орязване на градския превоз
Спаси София алармират за фрапантно орязване на градския превоз

Системата е пред фалит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР