Въвеждането на зона за платено паркиране може да увеличи цените ...

Въвеждането на зона за платено паркиране може да увеличи цените

Въвеждането на зелена зона може да увеличи цените на имотите в този столичен квартал

Въвеждането на зона за платено паркиране може да усили стойностите на парцелите в столичния регион „ Възраждане “. Това разяснява брокерът на недвижими Кънчо Абдо. Той уточни, че единствено за една година стойностите на парцелите във „ Възраждане “ са се повишили с 30-40%. „ Сумите за квадрат в тъкмо този регион скочиха с към 400 EUR/кв.м за година, което за мен персонално е много огромна сума спрямо тези, които се оферират на маркета сега. Да не приказваме, че прилежащ квартал до „ Възраждане “ има по какъв начин да се откри до 1000-1100 EUR/кв.м. Във „ Възраждане “ стигат до 1800-1900 EUR/кв.м, даже има в чисто нови здания, които се оферират на 2000 EUR/кв.м “, сподели Кънчо Абдо, представен от БНР.

Той уточни, че в случай че с съответна сума пари при започване на годината е било допустимо да се закупи тристаен парцел във „ Възраждане “, в този момент същата сума ще стигне единствено за двустаен апартамент.

" Хората купуват жилища с пари, които не знаят по какъв начин да менажират, което е обикновено, когато това е вследствие на слаба финансова просвета. Когато хората не знаят да влагат, те избират нещо което е с нулев риск, а недвижимите парцели са с много по-дребен риск, а това също по този начин е и извънредно дълготраен авоар ", напомня Абдо.

Хората се тормозят от финансовото си състояние и изчакват, с цел да видят накъде ще тръгне маркета. Към момента няма наклонности тези купувачи, придобили парцели за инвестиция, да стартират да ги продават. Най-малкото поражда въпросът с въпросните пари от продажбата къде ще ги влагат. Опцията още веднъж е в неподвижен парцел.

Цените а гаражите също са " гореща тематика ". Оказва се, че регион " Възраждане " още, когато е бил градеж е един от кварталите с най-доста зачислени подземни гаражи. Архитектите са целели да има към 70% по отношение на живущите гаражи. " Това е било 80-те години на предишния век. С нарастването на живущите все още този % пада докъм 50%-60%, което не е даже толкоз огромен растеж на стойностите, заради това, че има огромен избор. ", споделя Абдо.

Източник: fakti.bg