Въвеждането на задължителна наборна служба и военно обучение в горните

...
Въвеждането на задължителна наборна служба и военно обучение в горните
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов обсъди с воински организации във Варна въвеждането на задължителната наборна служба и военното обучение в училищата

 Въвеждането на наложителна наборна работа и военно образование в горните класове разискаха на среща във Варна водача на Вътрешна македонска революционна организация и представители на Воински съюз " Балкански щит ". На събитието участваха и претендент депутатите от варненската листа на Вътрешна македонска революционна организация Иво Пазарджиев, Венцислав Сивов,Иван Иванов и Златина Любенова. Военните организации бяха показани от районния началник на съюза Димитър Митков и Райчин Райчев.  На срещата бе разискван още Законът за запаса на въоръжените сили.

 ‘’Имаме цялостно единодушие във връзка с развиване на армията и военното обучение и в частност въвеждането на наложителна донаборна служба’’, сподели по време на срещата лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация във Варна,. ‘’ В последния мандат започнахме сериозна рационализация на армията, само че с изключение на въоръжение и техника, една мощна войска се прави от хора. В момента имаме пет пъти повече искащи да се включат редиците на българската армия’’, заключи Каракачанов.  

‘’Аз съм последовател на наборната военна работа и в никакъв случай не съм го крил. Успяхме да прокараме доброволната военна работа, само че ще работим в посока и на задължителната’’. По думите му публичните настройки за въвеждане на наложителна казарма са повече от позитивни. ‘’От 10 майки, с които беседвам по тематиката, най-малко шест желаят синовете им да изкарат наборна работа. За мен това е задоволително явен знак за настройките на обществото’’,  добави още. По думите му патриотичното образование на младежта у нас е един от значимите фактори за образуването на национално съзнание.’’Няма по какъв начин да градим мощна страна без такова’’, безапелационен беше той. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР