Въвеждането на прогресивно данъчно облагане е тема на синдикатите от

...
Въвеждането на прогресивно данъчно облагане е тема на синдикатите от
Коментари Харесай

Мартин Димитров: За“ необлагаем минимум, но против“ прогресивно облагане

Въвеждането на прогресивно данъчно облагане е тематика на синдикатите от много време, а предходната седмица в Народното събрание се състоя. Като цяло мярката има поддръжката на левите, въпреки и до този миг да не е подхваната стъпка за законовото й въвеждане. News.bg попита за мнението им останалите партии в Народното събрание.

Плоският налог е извънреден триумф . Това разяснява пред News.bg националният представител Мартин Димитров . Той подтиква заплащането на налозите, доброволната събираемост, тъй като когато данъкът е невисок и е плосък, това подтиква хората да заплащат, вместо да търсят способи за укриване на налози, изясни той. Когато данъкът е банален и е невисок, това би подтикнало доброволната събираемост. Плоският налог за него в една от най-успешните данъчни промени, правени у нас.

Въпреки тази си оценка Мартин Димитров е податлив да се вкара необлагаем най-малко . Никаква градация, само че можем да се разберем по основаване на необлагаем най-малко, което да бъде понижаване на налога за най-бедните хора , сподели Димитров като посочи, че във всяка рецесия има потребност от такава мярка. Сега не я предложихме, тъй като коства доста пари, изясни още депутатът от Демократична България. Бюджетът обаче в този момент не би могъл да си разреши въвеждане на необлагаем най-малко, в композиция от растеж на пенсиите и другите ограничения на властта.

Мартин Димитров счита, че плосък налог с необлагаем най-малко може да е не просто антикризисна мярка, а да работи дълготрайно . Но би трябвало да се види по какъв начин тя ще бъде " финансирана ". Тази мярка би коствала, по негови калкулации, към 1,5 милиарда лв. на година минус за приходите . Но това е мярка, която хем резервира плоския налог, хем го прави по-социален, по това има смисъл да се мисли, сподели още националният представител от Демократична България.

Каквито и хрумвания и оферти да има,, счита пък Любомир Каримански от Има Такъв Народ и ръководител на бюджетната комисия в 47-мия парламент.
 Движение за права и свободи: Прогресивното облагане няма да работи като антикризисна мярка
Движение за права и свободи: Прогресивното облагане няма да работи като антикризисна мярка

Плоският налог е най-хубавото за България като данъчна система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР