Въвеждането на ограничения с цифровите COVID сертификати на ЕС (зелени

...
Въвеждането на ограничения с цифровите COVID сертификати на ЕС (зелени
Коментари Харесай

КНСБ подкрепи зелените сертификати и призова към ваксиниране

Въвеждането на ограничавания с цифровите Коронавирус документи на Европейски Съюз (зелени сертификати) е освен възможно, само че и належащо, с цел да се запазят здравето и живота на популацията.

Това се споделя в позиция на Координационния съвет на КНСБ, призната на съвещание на 17 ноември 2021 година Втора година минава под знака на коронавирус пандемията, а цената, която работещите заплащат, е жестока и се мери освен в изгубени работни места и влошено качество на живот, само че и с човешки животи. Страната ни се намира в разгара на най-сериозната коронавирус вълна. За разлика от предходните, в този момент имаме опция да се предпазим, да защитим своето здраве и това на околните си и сътрудниците, с които работим, като по този метод запазим и работните си места. Научните обстоятелства и медицинските експерти са безапелационни, че имунизациите защищават, като могат да предотвратят тежко протичане на болестта и да понижат броя на хората, признати в болница с затруднения.

Данните за България сочат, че едвам 8 – 10 % от постъпващите в болница са имунизирани, и то единствено с една доза, а смъртността при имунизираните е 1 – 2 %, показват от КНСБ. Броят на инфектираните през последните седмици се повиши застрашително и това буди паника за възможните последици както за здравето ни, по този начин и за заетостта и приходите. Нов сериозен растеж на заболелите крие риск от въвеждане на ограничаващи ограничения и затваряне на работещи бизнеси. Чрез имунизациите имаме опция да променим това, се споделя в позицията на синдиката. Последните данни демонстрират, че в никакъв случай в нашата страна не е имало толкоз доста инфектирани и умряли от Коронавирус – 19 за ден, което се дължи на забавеното въвеждане на ограниченията и ще докара до доста по-сериозни последици за здравната ни система, бизнеса и работещите.

В актуалната конюнктура зелените документи се явяват една по-благоприятна опция на по-тежките ограничения, прилагани по-рано – ограничение правото на напредване, затваряне на обекти с публично предопределение, затваряне на обособени бизнеси и прочие, които се отразиха извънредно отрицателно на стопанската система, заетостта и приходите в България.

ОТ КНСБ изрично упорстват в незабавен порядък заповедта на министъра на опазването на здравето от 3.11.2021 година да бъде допълнена с клаузи, които уреждат обезпечаването на безвъзмездни антигенни проби за работодатели и за служащи, в това число безплатното пробовземане на антигените проби от лабораториите или на място в предприятието, когато във всеки един случай такова условие произтича от законова наредба или от заповед на държавен орган с оглед практикуване на съответната специалност.

Ваксинирането е непринуден акт и би трябвало да остане подобен. От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем следващата коронавирус вълна, по тази причина КНСБ упорито приканва работещите български жители да се имунизират.

Анкетно онлайн изследване на КНСБ, извършено от 29 октомври до 8 ноември 2021 година измежду 1115 ръководители на синдикални организации, сподели, че близо 50% от синдикалните водачи на КНСБ в предприятия в цялата страна са със приключен имунизационен цикъл. Близо една четвърт от интервюираните, или 23,6%, са преболедували, без да вършат по-нататъшни действия за в допълнение имунизиране. Не са се ваксинирали и не желаят да се имунизират 15,8%. Планиращите имунизация в бъдеще са 7,9%, а тези които декларират, че са избрали да не се имунизират по здравословни причина, са 3,7% от запитаните. Към сегашния миг зелен документ имат 60 на 100 от запитаните.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР