Въвеждането на новите стандарти дава по-добри възможности за малките училища

...
Въвеждането на новите стандарти дава по-добри възможности за малките училища
Коментари Харесай

Вълчев: Новите стандарти дават по-добри възможности на малките училища и детски градини

Въвеждането на новите стандарти дава по-добри благоприятни условия за дребните учебни заведения и детските градини . Така просветителният министър Красимир Вълчев отговори на въпрос на народния представител от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова по време на петъчния парламентарен надзор по отношение на финансирането на учебните заведения в системата на приблизително обучение в страната.
С тези промени се усили обезпеченият най-малко от средства. Съгласно измененията, детските градини и учебните заведения ще получават в допълнение финансиране за работа с деца от уязвими групи, за предпазени специалности и предпазени детски градини и учебни заведения. Разпределени са в допълнение 55 млн. лева по стандарти. Бяха предоставени общо 6,8 милиона за компенсиране на негативните разлики по общини, стана ясно още от думите на министър Вълчев.
Доста по-малко са просветителните институции, които имат проблеми с финансирането. Ние вършим най-малко през няколко индикатора разбори в системата. И за общините беше предизвикателство да се разпределят тези средства, разяснява още просветителният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР