Въвеждането на мярката за отстъпка от 25 стотинки за литър

...
Въвеждането на мярката за отстъпка от 25 стотинки за литър
Коментари Харесай

Пускат отстъпката от 25 ст. на литър гориво в събота

Въвеждането на мярката за отстъпка от 25 стотинки за литър гориво върви по график. Това изясни пред Българска национална телевизия Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация. Държавната помощ би трябвало да е към този момент в ход в събота, откакто през днешния ден излезе в " Държавен вестник ".

Мярката влиза в действие три дни след обнародването в Държавен вестник на актуализацията на бюджета. Фирмите са подготвени, личният състав е подготвен, изясни той.

Служебни и товарни коли няма да употребяват 25 ст. бонус при зареждане

Големите бензиностанции са били в непрестанен контакт с МФ. Законодателят разрешава мярката да се ползва от бензиностанциите, които желаят.

Затова потребителите би трябвало да питат дали бензиностанцията, на която зареждат, ползва
бонуса. Делчев посочи, че огромните вериги ще ползват мярката. Няма да се подкрепят премиум горивата.

Андрей Делчев изясни, че тази мярка обаче съставлява административна тежест и ще докара до закъснение на обслужването. Той прикани за самообладание. Ще може да се употребява отстъпката за лоялни клиенти. Очаква се помощта от страната да влезе в действие от събота.

Отстъпката от 25 ст. за горивата цели почистване на конкуренцията, считат от сектора.

В момента производителите на недопечен нефт генерират големи облаги, стана ясно от думите му. Над 25% се е повишила цената на петрола от началото на войната в Украйна. Ако Русия спре петрола към България, ще има още повишаване, само че Делчев не може да предвижда какъв брой. Държавата не може да управлява процесите, по мнението му.

В България картел няма, безапелационен бе той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР