Въвеждането на еврото в България ще е тема на два

...
Въвеждането на еврото в България ще е тема на два
Коментари Харесай

Въвеждането на еврото в България - тема на два големи форума в София

Въвеждането на еврото в България ще е тематика на два огромни форума, които ще се проведат през днешния ден в София.

На въпросите на жителите ще дават отговор заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис и вицепремиерът Томислав Дончев.

По-рано денем министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов ще вземат участие в конференцията „ България в Еврозоната. Икономическата логичност против митовете “, проведена от ръководителя на ПЕС Сергей Станишев.

България съобщи желание до края на Българското европредседателство да бъде подадена молба за участие в обменно-валутния механизъм ERM II, прочут у нас като „ чакалнята за еврозоната “.

Страната ни дава отговор на всички числови критерии за влизане във валутния съюз, само че нееднократно сме предупреждавани, че стопанската система ни не е подготвена за сходна крачка. Така нареченото „ доближаване на стопанските системи “ е аршин, посочван неведнъж от Европейската централна банка.

Нейната последна дума плюс утвърждението на страните, въвели еврото и участващи в механизма, предшестващ еврозоната, са нужни за тази първа доста значима крачка към валутния съюз.

Практически това значи утвърждение от Европейската централна банка, Дания, която е в ERM II и на страните от еврозоната.

Диалогът сред Валдис Домбровскис и жителите ще бъде предаван директно на уеб страницата на БНР от 13,30 часа, а част от него ще предадем директно и по стратегия „ Хоризонт “ след 14 часа.

Всички радиослушатели и консуматори на уеб страницата на БНР могат да задават въпроси и да дават отговор на въпросите, които ще бъдат заложени на публиката в залата по следните канали:

- посредством приложението sli.do – то може да се конфигурира на мобилен телефон или да се употребява от компютър, като в него се напише хаштаг #EUdialoguesBG;

- посредством страницата на Европейска комисия в Туитър и Facebook, където също се употребява хаштаг #EUdialogues. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР