Въвеждането на 5G предизвиква редица спорове в обществото. Причината е

...
Въвеждането на 5G предизвиква редица спорове в обществото. Причината е
Коментари Харесай

Гръцки град спря 5G заради опасност от стерилитет

Въвеждането на 5G провокира редица разногласия в обществото. Причината е отрицателното отразяване на вълните върху здравето на хората. Доказателство за това какъв брой съществено се приема този проблем са жителите на гръцкия град Каламата. Местните управляващи взеха решение да прекратят стратегия по въвеждането на 5G. Мотивът е заплаха от стерилитет. Това се предвиждаше да бъде първият гръцки град, който да вкара 5G. Решението обаче беше променено след тричасов развълнуван спор. Привържениците за възбраната излязоха с претекста, че в случай че се вкара 5G това ще трансформира пората в региона в „ морски свинчета с вероятни съществени последици за публичното здраве, в това число, ще даде отражение върху плодовитостта и стерилитета”.

В брошура публикувана преди гласуването по улиците на града се показва, че „ използването на високи равнища на лъчение ще трансфорат в „ неплодовити” жителите на Каламата, в допълнение на другите неподходящи въздействия върху здравето, и ще има фрапантен резултат върху нашия град, затова способства за цялостния демографски проблем на Гърция. "

Остра реакция последва от страна на телекомуникационните компании, съгласно които „ технофобията и цифровата неначетеност заплашват да ни върнат десетилетия обратно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР