Въвеждането на 11 цели до 2025 г. и 19 показателя,

...
Въвеждането на 11 цели до 2025 г. и 19 показателя,
Коментари Харесай

"Филип Морис Интернешънъл" представи обновената си стратегия за устойчиво развитие

Въвеждането на 11 цели до 2025 година и 19 индикатора, които наблюдават напредъка в региона на устойчивото развиване на " Филип Морис Интернешънъл ", планува обновената бизнес тактика, отразена в третия годишен, който беше оповестен тази седмица.

Докладът регистрира интензивен прогрес в трансформацията на компанията и реализиране на визията за бъдеще без пушек и слага още по-амбициозни цели. Една от тях е обвързвана с вложения и развиване на артикули за възстановяване на качеството на живот и в региона на опазването на здравето посредством основаването на по-лесни за банкет лекарства. Това стана ясно по време на формалното показване на Интегрирания отчет на интернационалната компания пред българските медии.

Компанията обновява оценката си за значимостта на тематиките, свързани с стабилно развиване, и вкарва
Индекс за устойчивото развиване
Документът задава стратегическа рамка, конкретизира индикаторите за бизнес промяна, показва пътна карта до 2025 година и слага съкратени периоди за постигането на бизнес задачите на компанията.
Реклама
" Устойчивото развиване и положителните бизнес резултати са свързани и се поддържат взаимно. " Филип Морис Интернешънъл " е поела корав ангажимент да работи като сътрудник на смяната и да има позитивно влияние върху обществото. Нашият бизнес би трябвало да предлага ефикасни други възможности на пълнолетните пушачи спрямо това да продължат да пушат. За да реализираме това, се фокусираме върху потребителите, технологиите, науката и нововъведенията. Разширяваме своята активност в области оттатък никотина и тютюна, като опазване на здравето и възстановяване качеството на живот, с взор към дълготрайното развиване ", споделя основният изпълнителен шеф на компанията Яцек Олчак.

Данните, науката и обстоятелствата приказват по-силно от думите и на тях се основават нашите дейности, споделят още от " Филип Морис Интернешънъл " и показват, че до момента 15.3 млн. души по света към този момент са спрели да пушат благодарение на бездимните произведения. Компанията регистрира общо 21.7 млн. пълнолетни консуматори на новаторските си никотинови артикули без горене, продажбите на които към този момент образуват близо 30% от чистите й доходи. Интегрираният отчет дава информация и за положителните практики в страните, които ловко вървят към освобождение от цигарения пушек - като Япония, където навлизането на бездимни артикули на пазара е доста, и Англия, където намаляването на вредата от тютюнопушенето посредством потребление на бездимни други възможности е държавна политика.

В директна връзка от Ню Йорк особено за българските медии детайлности за Интегрирания отчет даде Сара Бостуик - световен началник на отдел " Връзки със заинтригуваните страни за стабилно развиване " (Head of Sustainability Stakeholder Engagement) във " Филип Морис Интернешънъл ".

" Трансформацията на " Филип Морис Интернешънъл " не се свежда единствено до замяната на един артикул с различен, а съставлява видоизменение на цялата верига от полезности на компанията. Това постанова да преформулираме бизнес модела си, което носи нови предизВикателства, само че в това време предлага и нови благоприятни условия. През 2022 година добавихме към задачите на компанията разширението на активността ни към артикули за възстановяване качеството на живот и такива в региона на опазването на здравето, което би имало позитивен резултат върху обществото. Истината е, че можем да реализираме задачата си за бъдеще без пушек единствено в случай че сме дружно - с потребителите, регулаторите и обществеността ", съобщи на представянето на отчета пред медиите в София Сара Бостуик.
Реклама Пътната карта за стабилно развиване
на компанията включа 11 цели, които " Филип Морис Интернешънъл " се ангажира да реализира до 2025 година, измежду които целеустремено прекратяване на продажбата на цигари, потребление на цялостния капацитет на изгодите от бездимните артикули, развиване в региона на уелнес и опазването на здравето, създаване на приобщаваща работна среда, възстановяване на качеството на живота на заетите във веригата на доставките, справяне с климатичните промени и запазване на природата.

" Друга посока в тактиката за стабилно развиване е намаляването на отпадъците от бездимните ни артикули. Тук става дума за преработване на отпадъците от бездимните произведения - нагреваемите тютюневи произведения и електронни цигари, както и на самите устройства - остарели и излезли от приложимост, които компанията е пуснала на пазара. Друга част от напъните ни за понижаване на отпечатъка от активността ни върху околната среда е замяната на колите на чиновниците, които имат право на служебни коли, с хибридни такива. Имаме и локални начинания - да вземем за пример набиращата известност осведомителна акция " #ПромениKартинката ", ориентирана към смяна в навиците на пълнолетните пушачи, призовавайки ги да изхвърлят цигарените си фасове на предопределените за общия боклук места; както и " Забавно лято, грижовна есен " - стратегия за възстановяване на социално-икономическо състояние на общностите в тютюнопроизводителните райони в страната ", добави Диляна Якова - управител " Регулации и стабилно развиване " във " Филип Морис България ".

Новата оценка на устойчивото развиване разпознава предпочитаните проблеми в екологичните, обществените и управническите аспекти на устойчивото развиване, за чието решение ще се отдели запас. Ревизираната стратегическа рамка разграничава две обособени области на влияние на " Филип Морис Интернешънъл ": влияние от продуктите и влияние от интервенциите на компанията. Най-важните резултати са следните:
Въздействие от продуктите*
Общо 21.7 млн. са пълнолетни консуматори на бездимните произведения на компанията към 31 декември 2021 година, 15.3 млн. от които са спрели да пушат. За съпоставяне, числата от 2020 година са надлежно 18.3 млн. и 13.0 млн. 29.1% от поправените чисти доходи идват от бездимни произведения, които се оферират на 71 пазара по света към края на годината. Тръгвайки от 23.8% и 64 пазара през 2020 година 99% от поправените разноски за научни проучвания и развойна активност са за бездимни произведения, което съставлява общо 566 млн. $, като съотношението се резервира, само че има нарастване от 14% в доларово изражение спрямо 495 млн. $ разноски през 2020 година 86% от IQOS устройствата, върнати в централизираните обекти за преработване на компанията, са рециклирани, среднопретеглен % за всяко рециклирано устройство, по отношение на 84% през 2020 година
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Икономика 2 Икономика 3 Свят 1 Икономика 2 Транспорт 3 Икономика 1 Икономика 2 Войната в Украйна 3 Енергетика Реклама Въздействие от бизнес операциите*
40% от мениджърските позиции в компанията са заети от дами, в синхрон с уговорката за реализиране на тази цел през 2022 година От 2018 година насам са осъществени 5 оценки на въздействието върху човешките права във високорискови страни и са изпълнени проекти за действие; за съпоставяне тези оценки са били четири през 2020 година 67% от фермерите с контракти за доставки на тютюн с " Филип Морис Инернешънъл " получават почтени хонорари, като през 2020 година процентът е бил 48%. Намалена обща стойност на въглеродните излъчвания по цялата верига на доставки с 18%, а излъчванията от директните интервенции на компанията са понижени с 33% по отношение на базовите стойности от 2019 година 100% от изкупения тютюн не води до риск от обезлесяване на девствени и предпазени гори.

" Филип Морис Инернешънъл " ще прави оценка напредъка си по 19 съответни основни знака за успеваемост. Пълният набор от тях съставлява новия Индекс за резистентност на компанията, който обвързва резултатите в региона на устойчивото развиване на компанията с 30% от възнагражденията на висшия мениджмънт.

Пълния текст на отчета можете да намерите на.
Визията " Бъдеще без пушек " " Филип Морис Интернешънъл " (ФМИ) е водеща тютюнева компания, която работи за създаване на бъдеще без пушек и развива своето портфолио, тъй че в дълготраен проект то да включва и артикули отвън бранша на тютюна и никотина. В момента продуктовото портфолио на компанията се състои най-вече от цигари и бездимни произведения, в това число произведения с нагряване без горене, електронни цигари и никотинови произведения за орална приложимост, които се оферират на пазарите отвън Съединени американски щати. От 2008 година насам ФМИ е вложила над 9 милиарда $ в създаването, научната аргументация и комерсиализацията на новаторски бездимни произведения, предопределени за пълнолетните пушачи, които в противоположен случай ще продължат да пушат, като крайната цел е цялостното прекратяване на продажбите на цигари. Инвестициите са ориентирани към построяването на качества за научна оценка от международна класа, по-специално в региона на предклиничните проучвания по метода токсикология на системи, клиничните и поведенческитe изследвания, както и изследванията след стартиране на продуктите на пазара. Американската организация за храни и медикаменти (FDA) издаде позволение версии на устройствата IQOS Платформа 1 на ФМИ и консумативите за тях да се оферират на пазара като тютюневи произведения с модифициран риск (ТИМР), като се произнесе, че разпорежданията за понижено излагане за тези произведения са подобаващи за промоцията на публичното здраве. Допълнителна информация можете да намерите на и . Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
*Данните за 2021 и 2020 година включват Русия и Украйна. Предвид несигурността и неустойчивостта по отношение на интервенциите на компанията в Русия и Украйна в оповестения на 21 април 2022 година доклад за приходите за първото тримесечие на 2022 година ФМИ показва данни и съпоставяне на проформа база, в които интервенциите на компанията на тези два пазара са изключени за всички интервали, като по този начин докладът предлага по-съпоставима картина на бизнес резултатите на ФМИ.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР