Въвеждане на таван на цените няма да постигне търсените цели.

...
Въвеждане на таван на цените няма да постигне търсените цели.
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Таван на цените няма да постигне търсеното

Въвеждане на таван на цените няма да реализира търсените цели. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” по NOVANEWS депутатът от „ Демократична България” Мартин Димитров.

„ Тази концепция не ни харесва, няма да реализира търсените цели. Предложихме три неща, които незабавно могат да бъдат приложени, две от тях са съответни законопроекти. Една от ограниченията за понижаване на инфлацията е за стоките с по-чувствително повишаване да желаеме от Европейска комисия за шест месеца понижаване и унищожаване на бариерата по вноса. Това е явно решение. Част от повишаването по този начин ще бъде преодоляно. Ще има инфлация, само че дребна, защото предлагането ще се усили. Когато Европейски Съюз наложи квоти на вноса, достигайки лимита, вносът стопира. Това освобождение ще понижи цените”, изясни той.

Димитров добави още, че от „ Демократична България” оферират и понижаване на законната рента при забавени заплащания към сдруженията.

„ В условия на комплицирана икономическа обстановката, хората стават длъжници. Искаме тази рента да бъде на средноевропейските равнища и понижаване да има за жителите и бизнеса. Това ще има компенсиращ резултат, а не наказателен”, сподели още депутатът.

Третата мярка, която оферират от партията е увеличение прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. от 2023 година, а от 2024 година на 166 хиляди.

„ Това за дребния бизнес е доста основна и смислена промяна. Двайсет години не е правена смяна в това отношение, а е сериозна тежест за дребните фирми”, сподели още той.

По тази концепция „ Демократична България” среща позитивни сигнали, добави Мартин Димитров, като посочи, че и по останалите предстоят диалози.

Във връзка с избора на нов началник на Българска народна банка той разяснява, че даже да не се случи през днешния ден, няма да е съдбовно.

„ Ако днешната процедура не излъчи началник, няма да е никакъв проблем, ще продължим да търсим фигура. Хубавото е, че всичко става пред очите на хората и се вижда, че няма сделки. Българска народна банка е значима позиция и би трябвало да се търси фигура с доста качества. Мисля, че за Българска народна банка се желае различен тип опит и контакти, от тези, които Каримански има. Този въпрос обаче ще бъде разрешен”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР