Въвеждаме „повишено внимание“ заради покачване нивото на река Дунав. Това

...
Въвеждаме „повишено внимание“ заради покачване нивото на река Дунав. Това
Коментари Харесай

Видин въвежда първа степен повишено внимание заради покачване нивото на Дунав

Въвеждаме „ нараснало внимание “ поради повишаване равнището на река Дунав. Това сподели на съвещание на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и за взаимоотношение с националния щаб по отношение на равнището на река Дунав Албена Георгиева, регионален шеф на Видин.
Георгиева уточни, че към този момент е издадена заповед, с която е въведена първа степен „ Повишено внимание “ от Областния проект за осъществяване на високите води на река Дунав. Нивото на река Дунав тази заран край Видин е 759 см.
„ В заповедта е посочено, че „ Напоителни системи “ – Видин реализират всекидневно наблюдаване на дунавските насипи, вкарва се и непрекъснато дежурство в помпените станции и отводняване от подпочвени води при нужда. Директорът на РСПБЗН провежда три пъти в денонощието следенето и измерването на равнището на река Дунав при рейката на пристанището в град Видин – в 8.00 часа, в 12.00 часа и в 18.00 часа “, сподели Албена Георгиева, представена от Фокус.
На съвещанието на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия тя добави, че кметовете на общините по поречието на река Дунав – Брегово, Ново село, Видин и Димово би трябвало да подхващат превантивни ограничения за отбрана на популацията от вероятно повишаване на равнището на река Дунав.
При повишаване на равнището на реката до 840 см. Областно пътно ръководство – Видин би трябвало да спре придвижването по път Дунавци-Арчар поради заливане на сектора от пътя при Рациария – Арчар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР