Въвежда се таван на заплатите в публичните предприятия към Министерството

...
Въвежда се таван на заплатите в публичните предприятия към Министерството
Коментари Харесай

Шефовете на “ВМЗ и “Кинтекс олекнаха с по 6000 лв. месечно

Въвежда се таван на заплатите в обществените предприятия към Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ), оповестиха от ведомството. 

Сред тези ведомства са: 
" Българска организация за експортно обезпечаване ",  " Държавна консолидационна компания ",  " Национална компания индустриални зони ",  " Пазар за плодове, зеленчуци и цветя ",  " Плод-зеленчук ", Държавно дружество " Държавна петролна компания " и Държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири ". 
С понижение на заплатите ще бъдат и ръководителите на дъщерните сдружения към тези предприятия, в това число оръжейните търговци " ВМЗ " и " Кинтекс ".

След като анализирали финансовото положение на предприятията, в това число и на получените хонорари на всички чиновници станала ясно, че: “Въпреки множеството установени управнически проблеми, управителните органи получават

извънредно високи хонорари — над 12 хиляди лв. месечно), без значение от финансовото положение и постигнатите резултати от предприятията ”.

Заради това от МИИ взели решение да понижат доста възнагражденията на управленията на сдруженията към МИИ. Освен възнагражденията, ще бъдат лимитирани и сумите за представителните разноски и методите за тяхното разходване.

От ведомството прецизираха, че за момента се разисква ограничаване от три междинни работни заплати за началниците на държавните предприятия под шапката на Министерството на стопанската система. За първото тримесечие на годината междинната работна заплата е 1882 лева, сочат данните на Национален статистически институт.

Това значи, че заплатите им ще падат повече от два пъти и ще са към 5600 - 6000 лв..

В някои от обществените предприятия не престават инспекции и на способените органи. При всяка завършила от тях инспекция неотложно ще се подхващат ограничения за премахване на установените нарушавания и излекуване на съответното сдружение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР