Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап в столицата

...
Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап в столицата
Коментари Харесай

София удължи дистанционното обучение за гимназисти. Онлайн минават и 6 и 7 клас

Въведеното отдалечено образование за учениците в гимназиалния стадий в столицата ще продължи още две седмици. Това реши на днешното си съвещание Софийският щаб. Учениците от 6 и 7 клас също минават на онлайн образование. 

Мярката се вкарва от петък, 13 ноември и се планува да остане в действие до 27 ноември. На шефовете на учебни заведения се предлага при повишение на броя на заболелите образователният развой да минава в електронна среда и за други класове. 

Към момента 49 столични учебни заведения са минали в образование от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и възпитаници са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 индивида. 

За още две седмици остават в действие и следните ограничения:

Забрана за работа на нощните заведения - питейни заведения, клубове и дискотеки;
Ограничение на работното време на заведенията до 23.30 часа; Забрана за визити на огромни търговски обекти - молове на лица под 18 годишна възраст без придружител;Хората над 65 години могат да се възползват от " зелените коридори " в питателните магазини сред 8:00 и 10:00 часа. 
Продължават инспекциите на Столична дирекция на вътрешните работи, Центъра за градска подвижност, Общинска полиция и Столичния инспекторат за съблюдаване на ограниченията в градския превоз и комерсиалните обекти. Отчита се, че от ден на ден хора носят маски и съблюдават отдалеченост на публични места. От началото на месеца екипите на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 6656 карантинирани лица, оповестяват от Столичната община. 

Удължава се до 27 ноември в това число и отдалеченото образование на учениците от  8 до 12 клас на територията на област Видин , реши Областният спешен щаб.

Децата, записани на наложително предучилищно обучение в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище на територията на община Видин, могат да отсъстват по избор на родителя за интервал, в който община Видин попада в алената или оранжева епидемиологична зона, като родителят следва документално да уведоми шефа на съответната просветителна институция.

Въвежда  се и лимитирано работно време до 29 ноември за общински пазар пред стадион „ Георги Бенковски “ във Видин, пазарът няма да работи в събота и неделя.

График за отдалечено образование вкара и Кризисният щаб в Монтана . До 20 ноември отдалечено ще учат възпитаниците на ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ и ПГПЧЕ „ Петър Богдан “ в Монтана. Прогимназиалният клас на Първо ОУ „ Н. Вапцаров “ в Берковица също ще има образование в електронна среда до 20 ноември, а учениците от 3а клас ще са на отдалечено образование до 13 ноември в това число.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР