Въведените вчера допълнителни санкции на САЩ срещу петролния сектор във

...
Въведените вчера допълнителни санкции на САЩ срещу петролния сектор във
Коментари Харесай

Куба определи новите санкции срещу Венецуела като икономическо пиратство

Въведените през вчерашния ден спомагателни наказания на Съединени американски щати против петролния бранш във Венецуела имат за цел да бъдат откраднати ресурсите на Боливарската република, само че те няма да се увенчаят с триумф. Това написа в "Туитър " кубинският министър на външните работи Бруно Родригес, представен от ТАСС.

,,Шейсет години империалистическа експанзия не пречупиха волята на кубинците и новите ограничения, въведени през днешния ден от антикубинските служители и политици в Съединени американски щати, също няма да се увенчаят с триумф. Те знаят, че вървят срещу волята на болшинството от американския народ ", съобщи дипломатът.

,,Отхвърляме новите ограничения за икономическо пиратство, признати от Вашингтон, с цел да нанесе щета на Венецуела и да открадне ресурсите ѝ, те ще претърпят неуспех'', уточни Родригес.

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати прибавиха в санкционния лист две компании, работещи в нефтения бранш на Венецуела, един техен танкер, взел участие в транспорти на петрол от Боливарската република за Куба, както и 34 плавателни съда на компанията "Петролеос де Венесуела ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР