Въведените COVID мерки не са самоцел - направихме необходимото да

...
Въведените COVID мерки не са самоцел - направихме необходимото да
Коментари Харесай

Янев за мерките: Готов съм да понеса отговорността

" Въведените Коронавирус ограничения не са самоцел - направихме нужното да ги отложим до последния вероятен миг ", съобщи на брифинг пред медиите министър-председателят Стефан Янев във връзка ограниченията на служебното държавно управление в подтекста на пандемичната обстановка в страната. Заедно с премиера са и министърът на финансите Валери Белчев, министърът на стопанската система Даниела Везиева и министърът на енергетиката Андрей Живков.

" Това, което подхващаме като краткотрайна мярка, е напълно предизвикано от нуждата да запазим живота на българските жители и стабилността на здравната система, тъй като алтернативата е да затворим страната ", изясни Янев.

" Аз съм податлив да понеса цялата политическа отговорност ", добави той.

По мотив рецесията с възходящите цени в енергийната сфера министър председателят съобщи, че със свое решение от през днешния ден Министерският съвет одобри стратегия за компенсиране на небитови крайни клиенти на електрическа сила. От нея ще се възползват над 630 000 небитови крайни клиенти, добави Янев.

„ Те ще получат отплата от 110 лв. на мегаватчас, помощта ще се отпуска автоматизирано въз основа на подписан контракт сред Министерство на енергетиката и търговци на електрическа сила “, изясни министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР