Във ВТУ тържествено бе открита аудитория, именувана Доц. д-р Илия

...
Във ВТУ тържествено бе открита аудитория, именувана Доц. д-р Илия
Коментари Харесай

Именуваха аудитория на създателя на Катедрата по „Психология“ във ВТУ

Във ВТУ тържествено бе открита публика, именувана „ Доц. доктор Илия Стойков “ във Философския факултет.
По предложение на катедра „ Психология “, както и с поддръжката на ректора на великотърновския ВУЗ проф. доктор Христо Бонджолов, във Философския факултет беше празнуван 70-годишният празник на доцент доктор Илия Дочев Стойков, дълготраен учител и началник на катедра „ Психология “. По негова самодейност от 1993 година е основана специалността „ Психология “.

Част от честването на 70-годишния празник на доцент доктор Илия Стойков бе откриването на аудиторията, именувана „ Доц. доктор Илия Стойков “. В нея ще се съхраняват и употребяват от студенти и преподаватели над 2000 книги, учебници и списания в областта на философското, психическото и педагогическото познание. Книгите са подаяние от брачната половинка на доцент доктор Илия Стойков – Розалина Ганекова.

Домакин на тържеството бе катедра „ Психология “. Събитието почетоха членовете на ректорското управление, деканите на факултети, ръководителите на катедри от Философския факултет, както и преподаватели и студенти от компетентност „ Психология “.

Професионалната биография и делото на доцент доктор Илия Стойков бяха показани от доцент доктор Велислава Чавдарова, ръководител на Оценка за съвместимост на Философския факултет и учител в катедра „ Психология “.

Ректорът на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. доктор Христо Бонджолов показа мемоари за доцент доктор Илия Стойков и пожела на студентите и преподавателите от Философския факултет да пазят книгите, само че и да популяризират научното знание, завещано от създателя на компетентност „ Психология “ доцент доктор Илия Стойков.

Членовете на студентски клуб „ Доц. доктор Илия Стойков “ показаха своята признателност към решението на Ганекова да подари книгите на техния преподавател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР