Във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от

...
Във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от
Коментари Харесай

НИМХ: Сняг в цяла България след 36 часа!

Във вторник захлаждането ще продължи и в по-голямата част от страната ще превалява сняг, само че преваляванията ще отслабнат, през нощта против сряда и ще спрат. Ще остане прохладно, вятърът ще е от изток-североизток. Температурите сутринта ще са сред минус 1° и 4°, денем ще се намаляват.

В сряда единствено на обособени места към момента ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, температурите ще се намалят още; минималните ще са сред минус 7° и минус 2°, а и дневните в доста региони ще остават негативни. През идващите дни до края на седмицата вероятността за превалявания е дребна.

Облачността ще се раздра и ще намалее, след това ще бъде променлива, над доста региони постоянно до най-вече слънчево. В четвъртък сутринта ще е студено, минималните температури тук-там ще са до към минус 10°, минус 12°. През деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира стопляне. В петък и събота вятърът ще се усили, изключително в Дунавската низина, западната част на Горнотракийската равнина и в източните райони; към неделя ще отслабне, без да стихва. Затоплянето ще продължи.

Сутрин в котловините в Югозападна България ще има условия за мъгли или ниска облачност. Минималните температури ще са близки до нулата, дневните - най-вече сред 5° и 10°, по-високи в местата с повече вятър и по-ниски в регионите със утринни мъгли или облачност. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР