Във вторник Владимир Путин проведе заседание на Съвета за стратегическо

...
Във вторник Владимир Путин проведе заседание на Съвета за стратегическо
Коментари Харесай

Путин: Русия влезе в петте най-големи икономики в света

Във вторник Владимир Путин организира съвещание на Съвета за стратегическо развиване и национални планове преди видео тирада на срещата на върха на БРИКС. Близо 40 минути президентът приказва за настоящото положение на стопанската система. Той изясни, че националните планове са създадени до 2030 година, като от време на време се постанова да се прави „ сличаване на часовника " - където е належащо да се прибавят спомагателни средства, с цел да се спазят периодите, написа „ Комсомольская истина ".

„ За бизнеса е значимо да знае какви задания ще взема решение страната на следващия ден, какъв брой постоянен ще бъде редът ", добави президентът.

След това продължи изброяването на постигнатите индикатори и други числа:

ТОП 5 ИКОНОМИКА НА СВЕТА

„ В края на 2022 година Русия влезе в 5-те най-големи стопански системи в света. Русия изпревари Германия по паритет на покупателната дарба ", сподели Путин.

Грубо казано, съпоставя количеството артикули, които могат да бъдат закупени в страната, с всички извоювани пари. Но в случай че се мери с номиналния Брутният вътрешен продукт (т.е. непосредствено с броя на извоюваните долари), тогава Русия даже не е в челната десетка. Просто някои неща са по-евтини тук, в сравнение с в Германия, тъй че можете да купите повече за един $, извоюван от нас.

ТЪРГОВИЯ В РУБЛИ

„ Текущата бюджетна обстановка като цяло е постоянна. През второто тримесечие дефицитът е намалял 8 пъти по отношение на първото тримесечие. През юли-септември бюджетът е формиран на остатък. В интернационалната търговия от ден на ден заплащания се правят в рубли или валути на другарски страни. Делът на рублата се е утроил - от 12 на 42%. А с валутите на другарски страни - до 70% ", - изброи президентът.

ПУБЛИЧНИ ИНВЕСТИЦИИ

Президентът предложи да се привлекат вложения от елементарните хора за финансиране на огромни планове. То ще се споделя „ доброволни дълготрайни спестявания на жителите ".

„ За всеки участник в програмата страната ще обезпечи 2,8 милиона рубли. При попълване до 400 хиляди рубли (годишно - ред.) - данъчно облекчение ", - сподели съветският водач.

Говорим за държавната опция на вложението на фондовия пазар. Никой не подсигурява приход от вложения, само че можете да получите 13% данъчно облекчение от годишната вноска. Особеността е, че е невероятно вложенията да се върнат бързо, за разлика от парите на депозит. Средствата се подават за дълъг интервал от време.

ИНФЛАЦИЯ

„ През 2022 година действителните приходи са намалели с 1%. Но през първата половина на 2023 година те са нарастнали с 4,7% ", сподели президентът и добави, че това са междинни данни за стопанската система.

Освен това Владимир Владимирович сподели, че от 1 януари 2024 година минималната работна заплата ще бъде увеличена с 18,5%.

„ Това е по-високо от темпа на инфлация и напредък на заплатите ", - акцентира той.

Президентът даде обещание, че нарастването на минималната заплата ще засегне 4,8 милиона работещи. В същото време страната ще продължи да индексира заплатите на работещите.

„ Инфлационните опасности нарастват. На напред във времето излиза задачата да се ограничи покачването на цените ", - акцентира президентът.

Путин означи, че държавното управление и Централната банка имат способи за стабилизиране на рублата.

ДЕМОГРАФИЯ

„ Ситуацията с раждаемостта е комплицирана ", призна Путин. - „ Като цяло наклонността желае да е по-добра. Досега раждаемостта в Русия е по-малка от преди година ".

Според Росстат през първата половина на годината раждаемостта е намаляла с 3%. Руският водач напомни, че в поддръжка на младите родители детските надбавки бяха удължени до 1,5 години.

Източник: Росстат
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР