Във вторник вечерта принцесата на Уелс се присъедини към съпруга

...
Във вторник вечерта принцесата на Уелс се присъедини към съпруга
Коментари Харесай

Кейт Мидълтън заблестя със 100-годишна тиара с уникална история на прием в Бъкингамския дворец

Във вторник вечерта принцесата на Уелс се причисли към брачна половинка си, принц Уилям, крал Чарлз III, кралица Камила и други членове на кралското семейство на държавния прием в чест на президента на Република Корея и брачната половинка му в Бъкингамския замък.

За събитието Кейт Мидълтън дебютира с тиара, наречена Strathmore Rose, която е принадлежала на кралицата майка и не е носена от 30-те години на предишния век. Всъщност Кейт е едвам вторият човек, който носи елегантното бижу, което не е виждано на обществено място от десетилетия.

 Кейт Мидълтън Getty

Красивата тиара беше идеалното допълнение към дългата до земята бяла рокля на Кейт, която включваше златни украшения и структурирани плещи. Кейт за следващ път отдаде и респект на починалата кралица Елизабет II, носейки чифт нейни обеци.

Придворният бижутер оповестява, че тиарата Strathmore Rose е кръстена на бащата на кралицата майка , граф Стратмор и Кингхорн. Тя е била брачен подарък, подарен, когато се омъжва за бащата на кралица Елизабет II, принц Албърт (бъдещият крал Джордж VI).
                             

Интересното е, че когато младата Елизабет Боуз-Лайън се омъжва за принц Албърт през 1923 г, той е херцог на Йорк. И тъй като е по-малкият брат в фамилията, не се чака да стане крал. Макар че булката не е била предопределена да стане кралица, родителите ѝ решили, че новата херцогиня се нуждае от нова тиара.

И сякаш решението им е било съдбовно, тъй като през 1936 година крал Едуард VIII абдикира и принц Албърт става крал Джордж VI.

 Кейт Мидълтън Getty

Деликатната, флоралната тиара е украсена с по-големи цветя и може да се носи на върха на главата или към долната част на челото – каквото е било желанието на кралицата майка. След нея Кейт Мидълтън е втората кралска персона, която носи тиарата на обществено място.

Това е и четвъртата тиара, която принцесата на Уелс носи като член на английското кралско семейство. През 2011 година, в деня на сватбата си, тя носеше тиарата Cartier Halo. Две години по-късно, през 2013 година, тя дебютира с тиара с лотосови цветя, с която се появи още веднъж през 2015 и 2022 г

 Кейт Мидълтън Getty

Преди държавния прием Кейт дебютира и с различен хубав аксесоар. По време на посрещането на южнокорейския президент тя носеше нова алена широкопола вълнена шапка от Джейн Тейлър, която съчета с изящна изцяло алена визия.
 Тайните на 9 неповторими кралски бижута  Тайните на 9 неповторими кралски бижута  Тайните на 9 неповторими кралски бижута  Тайните на 9 неповторими кралски бижута
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР