Във вторник външният министър на Русия Сергей Лавров и френският

...
Във вторник външният министър на Русия Сергей Лавров и френският
Коментари Харесай

Външните министри на Русия и Франция ще обсъдят във вторник двустранните си отношения

Във вторник външният министър на Русия Сергей Лавров и френският му сътрудник Жан-Ив льо Дриан ще проведат договаряния, на които ще обсъдят вероятностите за двустранните си връзки, както и ще обменят отзиви по отношение на обстановката в Сирия, Украйна и на Корейския полуостров.

Както означи съветското външно министерство, руско-френските връзки " се характеризират с натоварен разговор на най-високо ниво ".

" Само през миналата година се състояха шест персонални срещи на външните министри на двете страни ", акцентираха от ведомството.

" Основните акценти по интернационалните тематики в договарянията ще бъде урегулирането на рецесията в Сирия, развиването на обстановката в Украйна, Близкия изток, на Корейския полуостров, както и съдействието сред Русия и Франция в ОССЕ и Съвета на Европа “, оповестиха още от ведомството и подчертаха, че макар „ не постоянно съвпадащите позиции “, взаимните старания на двете страни са в положение да понижат доста напрежението в световен мащаб.

По време на диалозите министрите ще повдигат и въпроси, свързани с подготовката за визитата на френския президент Еманюел Макрон в Русия през май тази година, където френският водач ще вземе присъединяване в санктпетербургския Международен стопански конгрес (SPIEF) като почетен посетител. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР