Във вторник сутринта цените на петрола продължават умерено да се

...
Във вторник сутринта цените на петрола продължават умерено да се
Коментари Харесай

Цената на петрола се стабилизира над $64 за барел

Във вторник сутринта цените на петрола не престават умерено да се снижават, след забележителния им растеж в края на предходната седмица поради решението на ОПЕК+ да редуцира в допълнение добива. Анализаторите смятат, че петролният пазар ще остане сензитивен към новините за хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. Положителни сигнали могат да тласнат цените на суровината още веднъж нагоре.

Февруарските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса ICE Futures поевтиняват с $0,06, до $64,19 за барел. В понеделник цената на тези договори спадна с $0,14, до $64,25 за барел.

Стойността на януарските фючърси за американския WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се понижава с $0,04, до $58,98 за барел. В хода на вчерашната търговия тя поевтиня с $0,18 (на 0,30%), до $59,02 за барел.

След като участниците в пакта ОПЕК+ съгласуваха спомагателна редуциране на производството с 500 хиляди барела на ден, рали спря и цените потеглиха надолу, тъй като още не известно какво количество нефт ще бъде в действителност свалено от пазара.

Шефът на Международната организация за енергетика Фатих Бирол съобщи в понеделник, че не чака обилни съмнения на петролните цени в идната година, в случай че не на настъпят огромни геополитически напрежения. И че решението на ОПЕК+ не трансформира прогнозите на МАЕ за петролните цени през 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР