Във вторник сутринта ще бъде студено с минимални температури от

...
Във вторник сутринта ще бъде студено с минимални температури от
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области в Североизточна България

Във вторник сутринта ще бъде студено с минимални температури от минус 6° тук-там из високите полета на Западна България до 4-5° по Южното Черноморие, в София – към минус 4°. През деня облачността ще продължи да се раздира и понижава, след обяд в по-голямата част от страната до най-вече слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни региони и на обособени места там преди обяд към момента ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, само че в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи сдържан. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 2°. 

Жълт код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен в областите Сливен, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Варна. 

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там основно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в множеството региони ще намалее да най-вече слънчево време. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи - мощен западен вятър. Ще е студено, с оптималната температура на 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР